Actiefste burgemeesters op sociale media per provincie
01 oktober 2018 

Actiefste burgemeesters op sociale media per provincie

Over minder dan 2 weken is het zo ver, de gemeenteraadsverkiezingen zijn er bijna.
Wij maakten een newsroom en volgden daarbij de Twitteraccounts en Facebookpagina’s van alle burgemeesters in Vlaanderen op.
In onze narrowcast kan je in live alles volgen.

Onze eerste vaststelling is dat in de laatste 4 weken de burgemeesters uit de provincie West-Vlaanderen het actiefst waren op sociale media. 26% van alle berichten die de burgemeesters stuurden op Facebookpagina’s en Twitter kwamen uit de provincie West-Vlaanderen. Antwerpen volgt met 25% van alle berichten. In de provincie Antwerpen zijn er 6 gemeentes meer dan in West-Vlaanderen.

 

Actiefste burgemeesters van West-Vlaanderen

De actiefste burgemeesters in West-Vlaanderen zijn de Twitter accounts van Vincent Van Quickenborne, Bert Maertens en Steve Vandenberghe. Vervolgens zijn de Facebookpagina’s van Steve Vandenberghe, Jan Seynhaeve, Johan Vande Lanotte en Francesco Vanderjeugd de meest actieve pagina’s van de provincie. Zij posten in de laatste 4 weken gemiddeld dagelijks of meer.

 

 

 

Actiefste burgemeesters van de provincie Antwerpen

In Antwerpen zijn de actiefste burgemeesters op Twitter Sophie De Wit, Guido Vaganée en Bart Somers.

De actiefste burgemeesters op Facebook zijn Peter Gysbrechts, Sophie De Wit en Bart De Wever.

 

 

Actiefste burgemeesters van de provincie Limburg

In Limburg zien we in de top 5 enkel Facebookpagina’s terugkeren. Met op 1 Lode Ceyssens, 2 Wouter Beke, 3 Steven Matheï, 4 Nadja Vananroye en 5 Marc Penxten.

 

Actiefste burgemeesters van de provincie Vlaams-Brabant

In Vlaams-Brabant zijn de actiefste burgemeesters op sociale media Louis Tobback, Kris Leaerts, Rudi Beeken, Katrien Partyka (Twitter en Facebook) en Willy Segers (Twitter en Facebook).

 

 

Wil je zelf ook sociale media data gaan analyseren? Dan is ons groepsaanbod ‘monitoren op sociale media met OBI4wan’ zeker iets voor jou. 

Interessante lectuur: sociale media berichten als data voor analyse (biedt veel inzichten). We deden het al een paar keer voor de krant.

 

Over de schrijver