Wie wint de sociale mediaverkiezingen in de centrumsteden
09 oktober 2018 

Wie wint de sociale mediaverkiezingen in de centrumsteden

Volg onze newsroomverkiezingen live. Met nog 1 week voor de verkiezingen analyseerden wij de sociale media-accounts van alle lijsttrekkers in de centrumsteden. Wie was er actiefst op zijn/haar facebookpagina en Twitteraccount, waarover ging het gesprek op het online dorpsplein?

Aalst

In Aalst was Sam Van de Putte het actiefst in de afgelopen 4 weken op zijn Facebookpagina. Ook op zijn Twitteraccount plaatste hij de laatste 4 weken 27,5% van alle berichten die de Aalsterse lijsttrekkers posten. Daarnaast zien we dat Ilse Uyttersprot veel post op sociale media. Met 4.717 likes op haar Facebookpagina is zij ook de populairste lijsttrekster op Facebook in Aalst. Jean-Jacques De Gught vervolledigt de top 3 met zijn Facebookpagina.
Op alledrie de pagina’s zien we een mooie mix van video, foto en tekst. Goed bezig daar in Aalst.

Antwerpen

In Antwerpen hebben alle lijsttrekkers een Facebookpagina en een Twitteraccount. De 3 meest gebruikte accounts zijn drie Twitteraccounts van Kris Peeters, Philippe De Backer en Peter Mertens. De actiefste lijsttrekker op Facebook is Filip Dewinter.

De persoon met het meeste vind-ik-leuks op zijn pagina is duidelijk Bart De Wever die 121.534 vind-ik-leuks heeft op zijn pagina.

Brugge

In Brugge is de actiefste lijsttrekker op sociale media de burgemeester Renaat Landuyt met zijn Facebookpagina. Mercedes Van Volcem is tweedes met haar Twitter. Op drie staat Dirk De fauw met zijn Facebookpagina.

Genk

In Genk is Wim Dries met zijn Facebookpagina de actiefste lijsttrekker. Chris Janssens en Zuhal Demir volgen met hun Twitterprofiel.

Gent

In Gent is de PVDA lijsttrekker Tom De Meester de actiefste lijsttrekker op Twitter. Lijsttrekker Rudy Coddens zet dan meer op zijn Facebookpagina en zijn Twitterprofiel.

Hasselt

In Hasselt postte Kim De Witte de meeste berichten op zijn Facebookpagina, met meer dan 13.000 volgers is hij ook heel populair op sociale media. Nadja Vananroye post 21,6% van de berichten van alle Hasseltse lijsttrekkers. Steven Vandeput is dan weer de actiefste Hasseltse lijsttrekker op Twitter.

Kortrijk

In Kortrijk zijn de meest actieve accounts van lijsttrekkers allemaal Twitteraccounts. Axel Ronse, Vincent Van Quickenborne en David Wemel postten bijna evenveel op hun Twitter.

Leuven

In Leuven is de actiefste lijsttrekker zonder twijfel Lorin Parys, hij heeft de meeste volgers van alle lijsttrekkers op Facebook (5750). Op Twitter is hij het actiefst. Line De Witte vervolledigt de top 3 van lijsttrekkers in Leuven.

Mechelen

In Mechelen wordt er  volop getweet. Bart Somers verstuurde het grootste deel van alle berichten op sociale media. Freya Perdaens en Caroline Gennez vervolledigen de top 3.

Oostende

In Oostende is Bart Tommelein  veruit de actiefste met zijn Twitterprofiel. Johan Vande Lanotte heeft dan weer de actiefste Facebookpagina.
Wouter De Vriendt vervolledigt de top 3 op Twitter

Roeselare

In Roeselare zijn het vooral Facebookpagina’s Piet Delrue, Immanuel De Reuse en Michèle Hostekint lieten de laatste vier weken het meest van zich horen op sociale media in Roeselare.

Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas zijn de lijsttrekkers nog niet helemaal klaar voor de sociale media verkiezingen. Christel Geerts is hier de enige die echt actief is op een Facebookpagina.

Turnhout

In Turnhout komen 2/3de van de berichten van Paul Van Miert zijn Facebookpagina en Twitter. Bart Voordeckers neemt de derde plaats in met zijn Twitter.

Over de schrijver