WhatsApp-to-date: Vang boeven... via WhatsApp
08 juni 2018 

WhatsApp-to-date: Vang boeven... via WhatsApp

Deze week zagen we enkele inspirerende voorbeelden passeren hoe organisaties WhatsApp inzetten. We delen ze graag met jou in dit blogbericht. 

Partena Ziekenfonds op WhatsApp

Partena ziekenfonds is ook te bereiken via WhatsApp. Iedereen kan het ziekenfonds – tijdens de kantooruren – een WhatsApp-bericht met een vraag sturen die medewerkers zo vlug mogelijk proberen te beantwoorden.

Deze week werd de kaap van 1.000 berichten overschreden.

Partena Ziekenfonds zelf toevoegen kan via deze link.

Vang boeven… via WhatsApp

Deze week kon je samen met de politie van Harmelen (NL)  boeven gaan vangen. Iedereen kon meedoen. Enige voorwaarde is dat je moest lid zijn van de WhatsApp buurtpreventiegroep in Harmelen.

Je kreeg gedurende een paar uur tips van iemand van de politie via die WhatsApp-groep. Die tips moesten leiden tot het vangen van de boef. De slimmerik die gekozen werd als winnende tipgever kreeg ook een prijs.  Naast de eeuwige roem natuurlijk. Want je zou maar de boef gevangen hebben.

Minder inbraken graag

De inbraakcijfers in Harmelen zijn vrij groot en met dit initiatief wil de lokale politie en het gemeentebestuur diefstalpreventie aanmoedigen. Wie in zo’n groep zit kan anderen waarschuwen wanneer ze verdacht gedrag opmerken. Zo hopen ze om het criminaliteitscijfer naar beneden te halen. Het volledige artikel hierover vind je hier terug.

Zelf inspirerende voorbeelden gezien? Laat het onze zeker weten! Voilà nu ben je terug WhatsApp-to-date!

Over de schrijver