WhatsApp start met advertenties in 2020 en zo zien ze eruit
24 mei 2019 

WhatsApp start met advertenties in 2020 en zo zien ze eruit

Het is weer vrijdag. Tijd voor enkele WhatsApp-updates. We beginnen met nieuws over advertenties op WhatsApp die er in 2020 zitten aan te komen.

1. WhatsApp start met advertenties in 2020 en zo zien ze eruit

Facebook bevestigde het een tijdje geleden al, maar in 2020 worden er advertenties getoond in WhatsApp.

De Nederlandse website Androidplanet deelde een screenshot van hoe de advertenties op WhatsApp eruit zien. In het begin zal alleen de status-balk gebruikt worden om advertenties op te vertonen:

Bron: Androidplanet

Bekijk je volgend jaar de statusberichten van jouw vrienden dan krijg je ertussen advertenties te zien. Het model is gebaseerd op Instagram Stories.

Wanneer de WhatsApp Status-advertenties exact opduiken, is nog onbekend. Wel heeft het bedrijf veel plannen om Facebook, WhatsApp en Instagram slimmer met elkaar te integreren tot één ‘super app.’ Zo kun je straks direct vanuit een Instagram-advertentie contact opnemen met een bedrijf in WhatsApp. Ook krijgt WhatsApp de bedrijvencatalogus van Facebook, zodat je in de app een restaurant of andere zaak opzoekt voor openingstijden, contactgegevens en andere relevante informatie.

2. Politie Gent test WhatsApp

De Gentse politie gaat vanaf juli meer inzetten op WhatsApp. Zo willen ze doelgericht communiceren op maat van een buurt of een wijk door berichten te versturen naar ‘sleutelfiguren’ in die wijk.

3. Senioren delen massaal foto’s via WhatsApp

Acht op de tien senioren met een smartphone delen hun leukste foto’s met familie en vrienden via WhatsApp, zo blijkt uit onderzoek van SeniorWeb.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat maar liefst negen op de tien senioren met een smartphone, er foto’s mee maken. En wat gebeurt er dan met al die miljoenen foto’s of video’s? Die worden natuurlijk massaal gedeeld met familie, vrienden en bekenden. Hiervoor is WhatsApp duidelijk het populairst. Onder de senioren met een smartphone deelt maar liefst 82% zijn of haar foto’s via deze app. Ongeveer de helft deelt ze via e-mail. Sociale media zoals Facebook of Instagram worden hiervoor echter vrij weinig gebruikt (16%).

Wil je deze updates ontvangen via WhatsApp?
Schrijf dan eenvoudig in op onze wekelijkse WhatsApp-updates:

Over de schrijver