Hoe stel je automatisch downloaden in op WhatsApp?
05 juli 2019 

Hoe stel je automatisch downloaden in op WhatsApp?

Het is weer vrijdag. Tijd voor nieuwe WhatsApp updates. We beginnen met WhatsApp nieuws bij de NS, de ‘nationale spoorwegen’ van Nederland.

1. Reizigers kunnen overlast op de trein melden via WhatsApp (NL)

De NS experimenteert met een meldpunt via WhatsApp. Reizigers die last ondervinden of zich onveilig voelen kunnen via WhatsApp contact opnemen met de NS die op basis van de vraag tussenkomst biedt waar nodig.

Het experiment loopt een half jaar, daarna wordt het geëvalueerd.

2. Nieuwe studie: WhatsApp is goed voor je gezondheid

Meer depressies door Facebook? Geen écht sociaal contact meer door WhatsApp? De schade van sociale media lijkt nu toch mee te vallen. Sterker nog, onderzoekers claimen dat vooral WhatsApp juist goed is voor de geestelijke gezondheid.

De wetenschappers van Edge Hill University ontdekten dat mensen die via de berichtendienst veel met vrienden en familie communiceren gelukkiger zijn. Wie meer tijd doorbrengt op WhatsApp, gaf aan een hogere eigenwaarde en minder gevoelens van eenzaamheid te hebben.

Psycholoog dr. Linda Kaye vertelt: “Hoe meer tijd mensen doorbrachten op WhatsApp, hoe closer ze zich voelden met hun familie en vrienden. Ook noemden ze deze relaties van een hoge kwaliteit.” De groepsgesprekken en privé-chats zouden mensen sociale steun bieden.

Blijven WhatsAppen dus 🙂

3. WhatsApp-Hack: Hoe stel je automatisch downloaden in?

Wat is automatisch downloaden?

Als je foto’s, spraakberichten en video’s ontvangt via WhatsApp, kan je ervoor kiezen om deze automatisch te downloaden en zo te bewaren op jouw smartphone.

Hoe doe je dit?

Open WhatsApp en ga naar jouw instellingen:

Klik dan op data-en opslaggebruik.

Stel hier in of je de content automatisch wil downloaden of niet. Je hebt de keuze tussen:

  • Nooit downloaden
  • Alleen als je wifi-verbinding hebt
  • Zowel wifi als mobiel

Wanneer je een smartphone hebt met weinig intern geheugen kan het handig zijn deze ‘automatische download’ af te zetten.

Wil je graag deze WhatsApp updates ontvangen via WhatsApp? Schrijf je dan gratis in op onze zendlijst.

Over de schrijver