Updates uit sociale medialand: ken jij Facebook Watch al?
10 september 2018 

Updates uit sociale medialand: ken jij Facebook Watch al?

Hallo, we staan weer even stil bij een aantal nieuwigheden uit sociale medialand.

Eenvoudig antwoorden met emoji’s op Instagram

Instagram heeft alweer een nieuwe, handige functie geïntroduceerd. Voortaan kun je eenvoudig met emoji’s reageren op foto’s en filmpjes die online worden geplaatst. Klik gewoon op de reacties onder een post en je krijgt niet alleen de kans om met tekst te reageren, zoals vroeger, maar meteen ook een resem veelgebruikte emoji’s die je eenvoudig kan aanklikken. Handig!

Heb jij ‘Facebook Watch’ al ontdekt?

Het is al een tijdje een publiek geheim dat Facebook de concurrentiestrijd met YouTube wil aangaan. Facebook heeft zich voorgenomen om het populairste online videokanaal te worden. Ze gebruiken daarvoor slim hun algoritme. Een link met een filmpje naar YouTube wordt door het algoritme benadeeld, filmpjes die rechtstreeks op Facebook worden geplaatst krijgen een groot bereik.

Facebook gaat nu nog een stap verder en lanceert Facebook Watch. Heb jij dit knopje al op je smartphone-app?

En Facebook gaat er echt wel voor: het bedrijf sloot een deal met The Kardashians om een show rond de familie exclusief op Facebook uit te zenden.

LinkedIn: voortaan meer dan één foto op per post

Bij de andere sociale mediakanalen kan het wel al langer, maar nu heeft ook LinkedIn de stap gezet: voortaan kun je meer dan één foto per post online plaatsen. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld wat foto’s van een lezing of congres wil delen. Tot nog toe moest je dus ofwel één foto toevoegen over je evenement of meerdere posts plaatsen met telkens één foto. Dat is nu dus verleden tijd.

Over de schrijver