Sociale mediaboost voor lokale handelaars?
24 januari 2020 
in Nieuws

Sociale mediaboost voor lokale handelaars?

Sociale mediaboost voor lokale handelaars?

Een detailhandelaar of kleine onderneming heeft een andere aanpak nodig dan een grote online gigant. Een lokale handelaar heeft het voordeel dicht bij zijn klant te staan en kan inzichten direct omzetten in concrete acties. Grote bedrijven hebben misschien meer marketingbudget, maar hebben minder voeling met de markt en zijn ook veel minder wendbaar om in te spelen op de nieuwe trends.

Authenticiteit en positionering 

Vandaag de dag zijn er zoveel mogelijkheden om je zaak een duwtje te geven. Digitale technologieën, zoals o.a. sociale media, zijn voor iedereen toegankelijk geworden en creëren veel kansen voor elke ondernemer.  

Het is belangrijk je te onderscheiden van de grote spelers en op zoek te gaan naar wat jou uniek maakt, wat jouw troeven zijn? Een authentiek verhaal – je verhaal als zaakvoerder- maakt het verschil. Mensen houden van mensen en hun verhalen. Ze zoeken transparantie en eerlijke verhalen.

Ook de service die je klant ervaart (voor, tijdens en na de aankoop) is cruciaal om je potentiële klant te overtuigen. En samenwerken en ideeën uitwisselen met andere ondernemers helpt je op creatieve oplossingen te komen die je niet in je eentje kan realiseren.

Meer klanten over de vloer?

Winkelhier is een woord dat bedacht werd door Unizo om mensen te stimuleren om lokaal te kopen. Het woord werd in 2019 ook uitgeroepen tot woord van het jaar.

Met Someflex – onze online videolessen-databank waarin je alles leert over sociale media – ondersteunen we lokale handelaars die via sociale media hun (online) vitrine willen vergroten. Met meer zichtbaarheid en naamsbekendheid op het online dorpsplein (sociale media), met content voor meer bereik, laatste inzichten qua mogelijkheden (bv shops via Facebook opzetten, lokaal adverteren…).

Aparte groep in Someflex

Op vraag van enkele lokale handelaars werd een groep opgericht in Someflex. Met deze groep willen we jou een ruimte geven – in Someflex – waarin je al jouw sociale mediavragen kan stellen en waarin je andere lokale handelaars kan helpen en inspireren met eigen verhalen en ervaringen.

De sociale mediaknoppen blijven voor iedereen hetzelfde. Maar hoe jij de opportuniteiten van sociale media benut en een uniek en authentiek verhaal brengt, zal het verschil maken om je klant te overtuigen om bij jou langs te komen.

Graag gratis kennis maken met deze groep in Someflex?
Geïnspireerd raken door andere lokale handelaars? Samen veel stappen vooruit zetten?

Schrijf je in en krijg 3 dagen gratis toegang tot Someflex. Ervaar zelf wat online sociale media leren + een groep speciaal voor lokale handelaars als meerwaarde heeft en geef een boost aan jouw sociale media.

Over de schrijver