Snapchat wordt volwassen
25 januari 2017 
in Nieuws

Snapchat wordt volwassen

Snapchat, de foto-applicatie op de smartphone waarmee gebruikers content (foto, video, tekst en audio) naar elkaar kunnen sturen en die na 10 seconden verdwijnt, is aan een stevige opmars bezig. Steeds maar mensen gebruiken deze app dagelijks. Helaas zijn er nog geen cijfers beschikbaar hoeveel unieke Snapchat gebruikers er in België zijn.

Adverteerders 

Dit succes is ook adverteerders niet ontgaan. Er wordt naar verschillende manieren gezocht om op Snapchat te adverteren. Zo heb je de gesponsorde verhalen (Discover) en kunnen Snapchat-verhalen onderbroken worden door advertenties.

Snapchat wordt volwassen

Adverteerders willen wel geld investeren in Snapchat, maar hebben hier wel één voorwaarde voor: Geen naakt meer. En laat dit nu juist datgene zijn waar Snapchat zo beroemd (en berucht) mee is geworden. Veel gebruikers sturen pikante boodschappen naar elkaar (sexting) wetende dat hun content toch na aan aantal seconden ‘verdwijnt’.

 

Snap Inc, het bedrijf achter Snapchat, en adverteerders zijn overeengekomen dat in de ‘Discover’-functie’ en op geverifieerde pagina’s geen naakt meer mag verschijnen. De geverifieerde accounts zijn veelal pagina’s van beroemdheden die véél kijkers lokken met, je raadt het al, gewaagde foto’s. En de term ‘naakt’ waar de adverteerders naar verwijzen, houdt ook ‘vrijwel’ naakte en pikante foto’s in. Zo wil Snapchat af raken van zijn ‘negatieve’ reputatie.

Tussen privé-gebruikers blijft het wel nog steeds mogelijk om naaktfoto’s te versturen. Maar ook hier is Snapchat aan het bekijken hoe ze naakt van hun platform kunnen bannen.

Snapchat wordt volwassen en hun gebruikers zullen het geweten hebben.

 

Over de schrijver