Shazam via Snapchat!

Je hoort het goed. Je kan nu ook Shazam gebruiken op Snapchat! Je hoeft nu dus niet meer te switchen tussen beide apps bij het horen van een leuk nummer.

Waarom dit interessant is? Bekijk de video om het te ontdekken! Bart en Anissa zijn er alvast helemaal van weg.

 

Shazam?

Je hoort een leuk nummer op de radio of op straat en wilt graag weten welk nummer dit precies is? Of je wilt weten wie het ook alweer zingt, want je kan nu maar niet op de naam komen? Herkenbaar scenario? Daar is deze app dus voor!

Het is een muziekapp waarmee je nummers kan herkennen. De applicatie vertelt je wat de titel is en wie de artiest is. Bovendien biedt de app je meteen ook de mogelijkheid om het nummer aan te kopen en te downloaden. Shazam herkent de muziek binnen een paar seconden en vertelt je alles wat je maar wilt weten over het muzieknummer.

Vroeger moest dit dus rechtsreeks vanuit de Shazam app, maar nu kan je dit ook met Snapchat! Zo hoef je de app dus niet te verlaten wanneer je een leuk nummer wilt identificeren.

 

Hoe doe je dit?

Het enige wat je moet doen om de identificatie van een nummer binnen Snapchat te starten, is enkele seconden op het scherm drukken. Je kan dit zien in onderstaande video. Snapchat slaat de informatie over het nummer dan op bij Instellingen.

Om naar instellingen te gaan veeg je over het scherm naar beneden. Je ziet dan rechtsboven het tandwieltje. Klik hier op. Je zal hier ‘Shazam’ zien staan. Deze tab bevat al jouw opgezochte nummers. Je vindt in deze tab ook de lyrics van het nummer, de videoclip, beluistermogelijkheden, aanbevolen liedjes, en nog veel meer. Je kan best deze nieuwe geweldige functie gewoon eens testen!

 

Bekijk de video:

Over de schrijver