Facebook
Nadja Desmet
Facebook
12/16/2016
2 min
0

Updates uit Sociale Medialand: Kerstspecial!

12/16/2016
2 min
0

Sociale media staat nooit stil! Daarom dus: Nieuwe updates uit sociale medialand. Hier komt ie! Je kan zelf kiezen, lees de tekst, of kies voor de video!

Facebook Events

De app was al eventjes beschikbaar voor Apple-liefhebbers. Nu zal deze vanaf maandag ook voor Android-gebruikers beschikbaar zijn.

Wanneer je de Events app opent, kun je meteen zien waar jouw vrienden naar op weg zijn. Je krijgt er een overzicht van de evenementen georganiseerd door de Facebook-pagina’s die jij leuk vindt. En je kan er updates bekijken van evenementen waarbij je op aanwezig staat.

Druk op het vergrootglas en je krijgt een handige zoekfunctie waarmee je evenementen kan ontdekken. Deze zijn gebaseerd op jouw locatie, jouw interesses en tijd. Je vindt hier ook een kaart die evenementen rondom jouw locatie weergeeft.

Je kan ook zoeken naar evenementen in andere steden, als je bijvoorbeeld van plan bent een citytrip te maken. De app biedt bovendien nog een eigen kalender, waarmee je eenvoudig je agenda kan organiseren.

Facebook Live 360°

Facebook Live kent iedereen nu wel. En toch blijft Facebook zijn functies razendsnel verbeteren!

Virtual reality voelt nog steeds een beetje gek. Als iets uit een science fiction film. En toch. Vanaf volgend jaar zal het mogelijk zijn om live 360° filmpjes op te nemen! Zeker iets om naar uit te kijken in 2017!

Mark Zuckerberg gaf onlangs een demo van hoe dit eruit zal zien:

 

Emoji-vertaler

Als reactie op de groeiende populariteit van emojis in ons dagelijks online communicatie, is een in Londen gevestigd vertaalbureau op zoek naar haar allereerste: Emoji Translator.

Beschouw jij jezelf vloeiend in emoji? Voor jouw voelt de onderstaande afbeelding natuurlijk aan? Allemaal logisch?

update: emoji vertaler gezocht

Misschien is deze job dan iets voor jou! Het bedrijf zegt op zoek te zijn naar de juiste persoon om hen te helpen “voldoen aan de vertalingsuitdagingen van de snelst groeiende taal ter wereld”.

Ze kwamen op het idee toen een klant hen vroeg een tekst naar emojis te vertalen. Hoe cool is dat!?

Facebook Frames

Veel Facebook in deze updates! Ze komen dan ook met zo veel nieuws.

Facebook lanceert nu ook Frames of Kaders die veel doen denken aan de Snapchat Geofilters. Gebruikers kunnen nu hun eigen Frames maken. Graphics die je kan vullen met jouw afbeeldingen en videos. Dit via hun nieuwe camera-effecten platform.

Gebruikers kunnen ook locatiegegevens toevoegen aan hun ontwerpen en plaatsen vertegenwoordigen zoals steden, wijken en monumenten. Eigenlijk net zoals Snapchat aangepaste geofilters.

Facebook is deze functie nog geleidelijk aan het uitrollen, maar wie weet heb jij ‘m al?

Maak hier jouw originele Frames.

Nieuwsbrief!

De feestdagen bieden zoveel inspiratie! Daarom willen wij jou helpen. In onze nieuwsbrief, die we maandag zullen versturen, geven we je een BOM aan content-inspiratie.

Je weet niet goed hoe je jouw sociale mediakanalen kan vullen tussen Kerst en Nieuwjaar? Geen nood! Schrijf je nu nog in op onze nieuwsbrief. Dit kan hier.

Bekijk ook de video! Want we hebben zoveel meer leuks te vertellen:

Reacties
Categorieën