Instagram update: Live video in stories!
25 januari 2017 

Instagram update: Live video in stories!

Instagram groeit, en groeit, en groeit. Er is geen ontkomen aan! De app blijft maar met nieuwe coole functies op de proppen komen. Zo is er nu dus ook: Live video.

Live video op Instagram

We vertelden je al eerder dat Live video op Instagram eraan zat te komen, maar nu is de functie ook effectief wereldwijd uitgerold. Betekent dit het einde van Facebook Live en Periscope?

Ondertussen weet je al wat Live video is. Maar toch onderscheidt Instagram zich hiermee. Het grootste verschil tussen Facebook Live / Periscope en Instagram Live video is dat deze video’s niet herbekeken worden. Aangezien Live verhalen dus niet opgeslagen of gearchiveerd kunnen worden geldt het principe: If you miss it, you miss it.

Bekijk deze korte video die Instagram zojuist de wereld in stuurde om de lancering van de nieuwe functie te promoten:

 

Een Live video starten

  1. Tik linksboven op  in het scherm.
  2. Tik onder aan het scherm op Live, en volgens op Livevideo starten. Een aantal van je volgers wordt geïnformeerd wanneer je een Live Video start.
  3. Het aantal kijkers verschijnt rechtsboven in het scherm en reacties verschijnen onder in het scherm. Tik op Commentaar om een reactie toe te voegen. Om een reactie boven in het scherm vast te zetten tik je op de reactie en houd je deze vast. Zo kunnen kijkers deze gemakkelijker bekijken.
  4. Tik om reacties uit te schakelen op en selecteer vervolgens Commentaar uitschakelenTrefwoordenfilters die je eventueel hebt ingeschakeld, zijn ook van toepassing op reacties tijdens je Livevideo.
  5. Tik wanneer je klaar bent op Einde rechtsboven en tik vervolgens op bevestigen.

 

Je ziet het nog eens uitgelegd in deze video:

 

Wat vind jij van Instagram Live video?

Denk je dat dit de functie wordt die Instagram de voorsprong laat nemen tegenover Snapchat? Of denk je dat dit een goedkope nabootsing is van Periscope? Zal jij de Live functies op Instagram gebruiken, of denk je dat het tijdverlies is?

Over de schrijver