Rock Werchter communiceert via WhatsApp tijdens het festival
28 juni 2019 

Rock Werchter communiceert via WhatsApp tijdens het festival

We zijn weeral vrijdag, tijd voor nieuwe updates en inspiratie uit WhatsApp-land:

1. Boodschappen doen via WhatsApp in Mexico

In Mexico kan je vanaf nu je boodschappen bestellen via WhatsApp. De Amerikaanse supermarktketen Superama, deel van Walmart, is begonnen met een proefproject waarbij klanten hun boodschappen kunnen bestellen via WhatsApp. Met deze nieuwe toevoeging wil het bedrijf extra klanten aantrekken die niet naar de zogenaamde ‘fysieke winkels’ komen.

Het principe is simpel, je stuurt via WhatsApp jouw boodschappenlijst of bestelling door en de supermarktketen stuurt je bestelling op. Je krijgt ook een ‘antwoord’ als ze jouw bestelling ontvangen hebben en wanneer het wordt opgestuurd.

2. Rock Werchter communiceert via WhatsApp tijdens het festival

Voorbije donderdag is Rock Werchter van start gegaan. Nieuw is dat het festival dit jaar een WhatsApp-nummer heeft gelanceerd. Wie met een vraag zit of hulp nodig heeft tijdens het festival kan dit nummer ‘appen’ om geholpen te worden.

Rock Werchter volgt hiermee de trend bij andere festivals die steeds meer WhatsApp inzetten.

3. Buurtpreventie groep in Hoeilaart

In de gemeente Hoeilaart kunnen ondernemers en zelfstandigen zich verenigen in een WhatsApp preventiegroep. Zo kunnen ze elkaar onderling informeren over bijvoorbeeld winkeldiefstal, oplichting, vals geld, etc.

4. WhatsApp test knop om status te delen op Facebook

Met de ‘WhatsApp Status’ kan je als gebruiker tekst, foto’s en video’s delen die na 24 uur verdwijnen. Je kan deze functie vergelijken met Stories op Instagram of Facebook.

Wil je jouw WhatsApp Status delen op andere platformen, waaronder de apps Facebook en Instagram?  Gebruikers in het bètaprogramma van WhatsApp kunnen het nieuwe snufje vanaf vandaag uitproberen. Het gaat om een testfase. Benieuwd of deze functie voor iedereen beschikbaar wordt (en of deze optie gebruikt zal worden).

Facebook bevestigt dat het experiment niet betekent dat de accounts op WhatsApp en Facebook worden verbonden. Volgens het sociale mediakanaal wordt de data lokaal – op je toestel zelf – gedeeld tussen apps. Ook is er geen enkele koppeling onderling: de statussen blijven gescheiden in het systeem van Facebook.

Wil je deze updates ontvangen via WhatsApp?
Schrijf dan eenvoudig in op onze wekelijkse WhatsApp-updates:

Over de schrijver