Primeur: West-Vlaams bouwbedrijf gebruikt Snapchat voor de aanwerving van schoolverlaters
09 augustus 2016 
in Nieuws

Primeur: West-Vlaams bouwbedrijf gebruikt Snapchat voor de aanwerving van schoolverlaters

Het Tielts bouwbedrijf, Comfort Home, gespecialiseerd in het plaatsen van ventilatiesystemen, zet sinds kort de populaire foto-en video applicatie Snapchat in voor het rekruteren van nieuw personeel.

“Comfort Home is opzoek naar schoolverlaters om ons team te versterken. Via de klassieke kanalen blijkt het moeilijk te zijn om pas afgestudeerden te bereiken. Daarom kozen we ervoor om Snapchat, een kanaal waar veel jongeren op aanwezig zijn, in te zetten. “ aldus zaakvoerders Jan Meheus en Rodney Vandemoortele.

Via Snapchat geeft Comfort Home zijn contacten een blik achter de schermen en toont wat het werk inhoud. Ze willen op een authentieke manier tonen wat hun bedrijfsactiviteiten inhouden. “We willen hen ook tonen dat de groepssfeer tussen collega’s echt top is, iets wat we heel belangrijk vinden.”

Wie interesse heeft kan Comfort Home een privébericht sturen via de chatfunctie. De sollicitant zal dan gevraagd worden om hem/haar in max. 10 seconden voor te stellen, de duurtijd van 1 snapbericht. “Wanneer we hier een positief gevoel bij hebben zal de persoon worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met mogelijkheid tot aanwerving.”

“We hopen om jongeren aan te spreken door op een authentieke manier te tonen waarmee we bezig zijn op een kanaal waarop zij actief zijn.”

Volg Comfort Home op Snapchat: comforthome

Bekijk hier de reportage van Focus & WTV.

Ook Het Nieuwsblad en De Standaard namen dit bericht op in hun berichtgeving.

Over de schrijver