'Ontspoord' eerste thriller die gemaakt is voor WhatsApp 
25 januari 2019 

'Ontspoord' eerste thriller die gemaakt is voor WhatsApp 

Wat gebeurde er de voorbije week allemaal in WhatsAppland? We sommen de belangrijkste gebeurtenissen graag voor jou op:

1.WhatsApp populairste app van Facebook

WhatsApp heeft sinds kort meer maandelijkse actieve gebruikers dan Facebook. Dat zou onder meer gelden voor Nederland, maar ook Duitsland, Finland, het Verenigd Koninkrijk en Turkije. WhatsApp is niet overal even populair. In de VS wordt vooral gebruik gemaakt van Messenger.

2. WhatsApp beperkt doorsturen berichten om geruchten en nepnieuws tegen te gaan

Gebruikers van WhatsApp kunnen berichten minder vaak doorsturen. Een WhatsApp-bericht kan naar maximaal vijf mensen tegelijk worden doorgestuurd. De regel gold al in India. In de rest van de wereld hanteerde WhatsApp een maximum van twintig forwards per dag, maar dat wordt verlaagd. De berichtendienst wil zo het verspreiden van geruchten en nepnieuws tegengaan. Lees er hier meer over.

3.’Ontspoord’ eerste thriller die gemaakt is voor WhatsApp 

Het verhaal bestaat uit 210 tekst-foto-en videoberichten en wil reizigers tijdens het pendelen meenemen in een meeslepend verhaal. Op maandag krijgen personen die zich geregistreerd hebben de eerste berichten te zien. Het plot vindt op vrijdag plaats. Dit concept is een project van NS, een openbare vervoersmaatschappij in Nederland. Registeren is helaas niet meer mogelijk. Lees er hier meer over.

Volg het verhaal hier:

Ontspoord on Twitter

Nog een paar dagen en @NS_online start met ONTSPOORD! Dit is waarschijnlijk het eerste bericht wat je zult krijgen.

 

4. Stel via WhatsApp vragen over kanker aan een expert (NL)

Op Wereldkankerdag, maandag 4 februari, besteedt het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven in samenwerking met vier patiëntenorganisaties en acht dagbladen van de Persgroep via online televisie live aandacht aan de vijf meest voorkomende tumorsoorten. Onder de naam‘App de Expert’ worden in de middag en avond vijf live-uitzendingen uitgezonden over kanker.

Tijdens de uitzendingen kunnen kijkers via Whatsapp en Facebook live vragen stellen aan kankerexperts van het Catharina Ziekenhuis.

5. Deze cadeaubon stuur je via WhatsApp (NL)

Via de Yesty-app koop en stuur je een gepersonaliseerde digitale cadeaukaart via WhatsApp. Je kunt ook een persoonlijk bericht toevoegen met een video, foto of tekst. De ontvanger kan via de link naar de Yesty-app doorklikken, waar de cadeaubon in een speciale ‘wallet’ terug te vinden is.

Voila, je bent terug WhatsApp-to-date!

Wil je graag weten hoe WhatsApp werkt en wat de mogelijkheden hiervan zijn voor jouw organisatie? In Someflex, het online platform met Snackable videolessen sociale media, wordt alles hierover uitgelegd.

Over de schrijver