Nieuw in Someflex: Hoe start je een live-uitzending op sociale media?
15 april 2019 

Nieuw in Someflex: Hoe start je een live-uitzending op sociale media?

Elke week stellen wij graag de nieuwigheden voor in Someflex, het online leerplatform waarin we de DIY-manier ondersteunen met snackable videolessen over sociale media.

Nieuw vanaf deze week:

  • Deze week leer je een app kennen om zelf een hyperlapse te maken
  • Je leert hoe je live uitzendt op sociale media

1. Maak zelf een hyperlapse

Een hyperlapse is een vorm van timelapse. Dit is  een video waarin de tijd versneld wordt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een hele zonsondergang, wat normaal toch wel een paar uur duurt, in een paar seconden laten zien. Om een hyperlapse te maken zet je, net zoals bij een timelapse, je camera op een statief en stel je de camera in om op een vaste frequentie foto’s te maken.  Bij een timelapse laat je de camera vervolgens het werk doen maar bij een hyperlapse zul je zelf ook aan de slag moeten.

Het verschil tussen een hyperlapse en een timelapse is dat bij een hyperlapse de camera niet op één vast punt blijft staan. Bij het maken van een hyperlapse zal de camera na ieder interval een klein stukje verplaatst moeten worden.

Hieronder zie je een voorbeeld van een hyperlapse:

In Someflex leer je deze week apps kennen hoe je zo’n hyperlapse maakt voor jouw video’s op Instagram. 

Klik hier om naar de lessen te gaan.

2. Live gaan op sociale media

Waarom een live-uitzending starten op sociale media?

Ik zou het om 2 redenen aanraden:

  • Als je met een primeur wil uitpakken en dit rechtstreeks met ‘de wereld’ wil delen. Door live te gaan maak je zelf nieuws.
  • Als je een Q&A (questions & answers) wil aangaan met jouw doelgroep. Meer dan met gewone video kan je hiermee de interactie aangaan.

Vorig jaar wonnen wij de prijs van ‘beloftevolle KMO van het jaar’ in West-Vlaanderen. Tijdens de prijsuitreiking gingen we live op Facebook om dit nieuws met onze fans en volgers te delen:

Voordelen van live gaan?

  • Je maakt zelf nieuws.
  • Je kan interactie aangaan.
  • Er is geen montage nodig.
  • Live video wordt als video bewaard.

Wil je zelf ook leren hoe je dit doet?

Klik hier om naar de lessen te gaan

Leden in de kijker

Deze week stellen we graag Footstep voor. Deze organisatie uit Brugge is gestart met Someflex en we wensen hen veel leerplezier en succes! 💪

Someflex is dé nieuwe manier van sociale media leren. In dit online leerplatform leer je aan de hand van snackable videolessen van 3 minuten hoe de verschillende sociale mediakanalen werken (how to).
Je krijgt tipstricks en inspiratie om creatieve content te maken en je blijft volledig up-to-date met nieuwe mogelijkheden. Daarnaast leer je wekelijks gratis apps en tools kennen om zelf content te maken en krijg je antwoord op al jouw vragen!

Over de schrijver