Getest: het eerste Instagram-museum van het land!
08 oktober 2019 

Getest: het eerste Instagram-museum van het land!

Vorige week opende Smile Safari in Tour & Taxis in Brussel. Dit is het grootste pop-up Instagram-museum van Europa. Het is geen fotomuseum maar een plaats waar je als bezoeker zelf de kunst maakt. Gewapend met een smartphone in je hand doorloop je verschillende ‘Instagrammable’ sets waarmee  je foto’s, video’s, boomerangs, etc maakt om te delen op …. Instagram.

Of ik zin had om naar de opening te komen? Zeker! Met een volledig opgeladen smartphone + powerbatterij trok ik naar Brussel op zoek naar de perfecte selfie.

Pretpark voor Instagrammers

Het  is niet gelogen als ik zeg dat dit echt het paradijs is voor Instagrammers. Meer dan 50 verschillende sets met oa kitscherige kleuren, reuzetaarten en plastieken flamingo’s zorgen ervoor dat de fotobibliotheek op jouw smartphone goed gevuld raakt met nieuwe foto’s en filmpjes. Om nu – of later – te delen met jouw volgers op Instagram (of op andere sociale mediakanalen)!

Ook zorgt de perfect gekozen belichtingmooie kleuren en setting ervoor dat je overtuigd bent dat je de MOOISTE FOTO OOIT getrokken hebt!

Worden we dan niet overspoeld door dezelfde foto’s op Instagram?

Elke persoon is uniek net zoals de poses die hij of zij aanneemt. Eenzelfde achtergrond is niet gelijk aan dezelfde foto. 

Doe gerust eens zot zou ik zeggen:

                

Fake volgers kopers

Toch overheerste me ook een sterk ‘fake-gevoel’. Zo’n pop-up museum is zeer kunstmatig waardoor het heel onnatuurlijk aanvoelt. Neem daarbij dat sommige bezoekers een halfuur nodig hadden om de perfecte foto te maken en je krijgt een vreemde situatie. Iets dat Hurae, het digital agency achter Smile Safari, ook doorhad. Zo kon je bij wijze van gimmick fake volgers kopen in een automaat of op de foto met één van de boezems van ‘taboob’, de pagina die Instagram uitdaagt om geen tepels te verwijderen of te censureren op het platform.

Waarom gaan?

Instagram is een belangrijk deel geworden van onze cultuur. Het is in 2019 een heel populair sociale mediakanaal. Niet zo groot als Facebook maar wel veel meer interactie en betrokkenheid tussen gebruikers.

Instagram laat toe om creatieve content te maken. En laat het nu net dat zijn waarom Smile Safari een bezoek waard is. Veel mensen zullen zich van hun creatiefste kant laten zien bij het maken van foto’s en video’s en dit delen op een sociale mediakanaal waar ze dagelijks op actief zijn.

Of je nu influencer of occasioneel Instagram-gebruiker bent, dit pop-up museum is zeker de moeite waard. Al is het maar 2 uur hersenloze fun.

Tips voor jouw organisatie

Maak jouw evenement, organisatie, gemeente of stad meer ‘Instagrammable’

Ergens een ‘vuile muur’ die een opknapbeurt kan gebruiken? Schakel lokale jongeren in die handig zijn met verf of graffiti. Laat hen er een ‘Instagrammable’ muur van maken. Een nieuwe hotspot in jouw stad of gemeente is geboren!

Wat Smile Safari ook slim heeft aangepakt, is om in verschillende plaatsen in Vlaanderen reclame te maken voor hun concept via grote Instagrammable banners.
En ja hoor, mensen gaan hiermee op de foto.

Laat lokale bedrijven sponsoren

Wie Smile Safari bezoekt, zal merken dat heel veel sets gesponsord zijn door grote merken zoals Coca Cola, BMW, Mc Donalds…

Dit kan jij ook doen.

Heb je bijvoorbeeld een brouwerij in jouw stad of gemeente? Doe hen het voorstel om een 2 meter grote fles van hun bier te laten maken die je een week lang op jouw evenement of marktplein laat staan. Wedden dat zowel jouw markt als het merk veel op Instagram zal verschijnen?

Organiseer een Instagrammable meeting

Vroeger had je de twunch voor Twitteraars, waarom geen Instameet organiseren? Verzamel Instagrammers op een exclusieve locatie of bied hen een unieke blik achter de schermen bijvoorbeeld en geef hen vrij spel in het maken van Instagram-content.

Wil je meer Instagrammers inschakelen en zo ook met jouw content op hun tijdslijn verschijnen?

Dan is het vooral belangrijk dat je hen triggert met iets speciaals zodat zij kunnen opvallen bij hun volgers online!

Meer weten over Instagram voor zakelijk gebruik en hoe algoritmes werken?

Leren hoe Instagram werkt? Alle kneepjes en extra apps om jouw foto’s een extra boost te geven? Dat leer je makkelijk online, waar en wanneer je wilt, in Someflex.

Over de schrijver