Fotocarrousel op Facebook

Update 15/11/2018: deze functie is tijdelijk niet beschikbaar op Facebook. Je kunt enkel nog een betalende carrousel (dus een advertentie) toevoegen op Facebook. We houden je op de hoogte als deze functie opnieuw beschikbaar is!

Wie de laatste tijd (+- halfjaar) een link gepost heeft op zijn Facebookpagina zal de ‘nieuwigheid’ wel al opgemerkt hebben. Waar vroeger 1 afbeelding verscheen krijg je nu, via een extra kader, de mogelijkheid om meerdere afbeeldingen toe te voegen. Kies je voor meerdere afbeeldingen, dan wordt jouw post getoond op Facebook als een Fotocarrousel! Dit betekent dus dat jouw volgers meerdere foto’s naast elkaar te zien krijgen waardoor ze erdoorheen kunnen scrollen.

 

Customise jouw bericht!

Vind je de foto’s die bij jouw URL horen niet mooi? Of voeg je liever zelf andere toe? Dan kan dit nu dus! Je kunt er ook voor kiezen om maar één afbeelding te laten staan. Dit hoeft zelfs niet de foto te zijn die van de website komt. Het mooie eraan is dat je volledig zelf kiest. Heb je andere meer sprekende foto’s? Voeg ze toe en klik de rest weg!

Je zult ook altijd de volgorde zien waarin de foto’s getoond zullen worden. Ook hier kun je mee spelen. Grijp de afbeelding vast  en verplaats deze naar jouw gewenste plek.

 

Hoe maak je een fotocarrousel?

Foto’s worden opgehaald van een door jou gekozen URL. Voer een URL in om met je fotocarrousel te beginnen.

 

Voeg een nieuw afbeelding toe door op het plus-teken te klikken:

 

Kies welke afbeelding je wilt gebruiken. Facebook toont je meerdere voorbeelden. Vink de afbeelding die je niet wil gebruiken uit. Je kan er zo voor kiezen om één of meerdere foto’s te tonen in een carrousel.

Je kan de tekst onder de afbeelding ook aanpassen door erop te klikken en de tekst aan te passen.

Zo kan je een carrousel maken met (meerdere) aangepaste foto’s, met zelfgekozen tekst onder, en dit met één link!

Over de schrijver