Instagram voor professioneel gebruik: Actief zijn is een must!
23 december 2016 

Instagram voor professioneel gebruik: Actief zijn is een must!

Instagram is een uitermate belangrijk sociaal netwerk. Je komt en blijft er in contact met jouw doelgroep, en bouwt aan een community. De doelgroep kan zijn persoonlijke beleving van jouw merk of organisatie zelf in beeld brengen. Gebruik Instagram om van jouw doelgroep jouw ambassadeurs te maken!

Instagram is het perfecte sociale netwerk voor acties, creatieve wedstrijden, evenementen, en de promotie van een nieuw product.

De foto- en video-sharing applicatie wordt steeds belangrijker voor elk soort dienst of bedrijf. Zonder een sterke aanwezigheid op het kanaal, riskeren bedrijven genegeerd of vergeten te worden. Dit vooral bij de volgende generatie consumenten. Belgische jongeren en jongvolwassen beschouwen Instagram als, op Facebook na, hét belangrijkste sociaal netwerk.

 

Actief zijn op Instagram is een must omdat:

  1. Instagram is hip, cool & happening voor jonge mensen. Maar ook oudere generaties ontdekken nu het kanaal.
  2. Content op Instagram is van hoge kwaliteit. Gebruikers nemen de tijd om mooie content te creëren voor het platform. Het bewerken van je foto’s tot een optimaal resultaat, is dan ook een standaard feature bij Instagram.
  3. Instagram is de koning van de betrokkenheid. Berichten op Instagram kennen de hoogste betrokkenheid per-volger van alle sociale mediakanalen. Het foto-sharing kanaal levert merken zo’n 58 keer meer betrokkenheid per volger op dan Facebook. En maar liefst 120 keer meer betrokkenheid per volger dan Twitter!
  4. Er wordt minder gepost. Je post (of zelfs geadverteerde post) loopt dus minder kans verloren te gaan in de concurrerende stroom aan content.
  5. Je kan geen links plaatsen. En dat is een voordeel! Je vindt er geen clickbait. Adverteer je met relevante content? Dan is Instagram hierdoor heel efficiënt.
  6. Je kan op een visueel aantrekkelijke manier jouw stad, gemeente, dienst, organisatie of bedrijf in de kijker zetten.

 

 

Gemeente Rotterdam

Ook de gemeente Rotterdam heeft een account op het populaire sociale netwerk. Ze zijn een geweldig goed voorbeeld! Zoals je kan zien op onderstaande afbeelding hebben ze meer dan 17100 volgers!

 

Bovendien reageren ze via het kanaal ook nog eens op alle vragen die ze krijgen.

 

 

Gemeente Antwerpen

En ook Antwerpen hoort bij de toppers! De stad heeft zelfs nog zo’n 5000 volgers meer dan Rotterdam. Zo meten ze hun stad een heel mooi imago aan.

Stad Antwerpen Instagram

Over de schrijver