Deel je Netflix-favorieten in Stories en andere updates uit sociale medialand
24 januari 2019 

Deel je Netflix-favorieten in Stories en andere updates uit sociale medialand

We stellen je een aantal nieuwe updates uit sociale media voor. We beginnen deze keer bij Instagram Stories en Netflix.

Deel je favoriete Netflix-serie via Instagram Stories

Gezellig rond de buis met de familie en vrienden en volop discussiëren over wat je te zien krijgt, dat is al lang verleden tijd. Toch hebben we nog massaal nood om onze mening over tv-programma’s te delen. Dat gaat niet langer rond de salontafel, want we kijken allemaal op ons eigen scherm, dus doen we het maar op sociale media.

Dat is ook Netflix, de hofleverancier van alle binge-watchers, niet ontgaan. Daarom werd een nieuwigheid in de iOS-app (= iPhone en iPad) gestopt. Voortaan kun je jouw favoriete serie delen in Instagram Stories. En ondertussen ook peilen wat je volgers vinden van de betreffende serie of film.

Facebook verwijdert voortaan zelf de ‘troep’ van je pagina

Facebook heeft in een nieuwe blogpost aangekondigd om maatregelen te nemen tegen de vele ‘troep’ die verspreid wordt via pagina’s. Het is de jongste jaren een echte plaag geworden: fake news die door honderden pagina’s tegelijk verspreid wordt. Er wordt zelfs gezegd dat dit soort pagina’s de Amerikaanse presidentsverkiezingen beïnvloed hebben.

Tot nog toe wachtte Facebook flink totdat de algemene voorwaarden werden geschonden. Dan pas kon Facebook de pagina verwijderen. Vanaf nu gaat Facebook proactiever controleren. Staat er een pagina in de steigers of is er net een pagina opgericht waar Facebook al zeker van weet dat het fake news zal verspreiden, dan zal deze al meteen worden opgedoekt.

Er komt ook een nieuwe tab bij pagina’s: ‘Page Quality’. Daarbij zul je zelf kunnen zien welke content er weggehaald is door Facebook en welke content door controleurs als fake werd aangeduid.

Facebook gooit niet-actieve gebruikers uit de groep

Groepsbeheerders zagen onlangs onderstaande boodschap verschijnen in hun groep.

Niet-actieve gebruikers, dus gebruikers die nog nooit de groep hebben bezocht, worden dus uit de groep gegooid en in de tab ‘Uitgenodigd’ gezet. Dat deed de jongste dagen heel wat wenkbrauwen fronsen, want plots zijn sommige groepen een pak kleiner geworden. Heeft dit ook effect gehad voor jouw groepen?

Wil je graag weten hoe Facebook en Instagram werken en wat de mogelijkheden hiervan zijn voor jouw organisatie? In Someflex, het online platform met Snackable videolessen sociale media, wordt alles hierover uitgelegd.

Over de schrijver