Bekijk je Tweets voortaan chronologisch en plaats muziek op je Instagram Story
07 januari 2019 

Bekijk je Tweets voortaan chronologisch en plaats muziek op je Instagram Story

Een nieuw jaar brengt ook een aantal nieuwe updates uit sociale medialand met zich mee.

Twitter lanceert knop om algoritme te omzeilen

Sommigen vinden het knap vervelend, die vele algoritmes op sociale media. Soms krijg je posts van een bepaalde persoon of organisatie tientallen keren te zien, een andere keer heb je een post helemaal niet zien verschijnen. Voor wie zich hieraan stoort is er goed nieuws, toch alvast voor wie op Twitter zit, want Twitter lanceerde kort geleden een knop waarmee je het algoritme kunt verschalken.

‘Sparkle’ heet de knop, het is dan ook een ‘schitterend’ initiatief voor wie geen zo’n fan is van algoritmes. Klik op de knop, en je ziet voortaan de Tweets in chronologische volgorde te zien in plaats van in algoritmisch-geselecteerde volgorde.

Voorlopig is deze knop enkel beschikbaar via de app, binnenkort ook via de website.

Plaats voortaan ook hits op je Instagram Stories

Voortaan kun je zomaar een hit laten afspelen op de achtergrond van je Instagram Story. Deze nieuwe functie werd al in juli vorig jaar aangekondigd, maar een rechtenkwestie zorgde ervoor dat de functie al snel weer offline werd gehaald. Nu is de juridische knoop blijkbaar ontward en voortaan kun je dus gewoon een ‘muzikale sticker’ onder je Story plakken.

Je plaatst muziek op je Story op dezelfde manier zoals je stickers, locatie-tag, temperatuur, klok, enzovoort toevoegt aan je Stories. Gewoon via het smileytje rechts bovenaan je pas (op)genomen foto of video, en daarna kies je voor ‘Muziek’.

Overzicht van alle afmetingen van de sociale media-afbeeldingen

Er is niets zo veranderlijk als de sociale mediakanalen. Omslagfoto’s worden om de haverklap groter of kleiner, profielfoto’s worden rechthoekig, vierkant en dan weer rond, enzovoort. Allemaal om het kanaal een permanent moderne look te geven.

Gelukkig hebben de collega’s van Make a website hub een mooi overzicht gemaakt van alle afmetingen van de sociale media-afbeeldingen. Van plan om een nieuwe omslagfoto te plaatsen nu de feesten voorbij zijn? Neem dan zeker een kijkje op het handige overzichtje.

Over de schrijver