Binnenkort kan je ook animoji's versturen via WhatsApp
14 juni 2019 

Binnenkort kan je ook animoji's versturen via WhatsApp

We zijn alweer vrijdag. Tijd voor nieuwe WhatsApp-updates en inspiratie.

We beginnen met wat inspiratie:

1. Gratis WhatsApp-berichten versturen tijdens een vlucht naar Mexico?

Passagiers van Aeromexico kunnen vanaf nu tijdens verre vluchten gratis berichten versturen via WhatsApp, Facebook Messenger of iMessage. De optie is onder andere beschikbaar op de route tussen Schiphol (NL) en Mexico-Stad.

Reizigers kunnen, om berichten te versturen, met hun smartphone, laptop of tablet inloggen op het WiFi-netwerk aan boord en daarna vanaf grote hoogte in contact blijven met het thuisfront of de werkplek.

Handig toch?

2. Apple brengt animoji naar WhatsApp

Even kaderen wat ‘animoji’s’ zijn. Dit zijn bewegende emoji’s die reageren op bewegingen van het gezicht. Ze zien er zo uit:

Animoji is een samentrekking van ‘animatie’ en ’emoji’. Bij Animoji doen de karakters jouw gezichtsuitdrukkingen bewegingen na. Dit werkt alleen als je de frontcamera van de iPhone X  of jonger gebruikt; op oudere toestellen werkt het niet. Als jij praat, met je ogen knippert of je hoofd schuin houdt, doen de karakters dat ook. Animoji herkennen ook als je een knipoog geeft of je tong uitsteekt.

Binnenkort zijn sommige van deze emoji’s ook beschikbaar in WhatsAppLet er wel op dat je IOS 13 (of nieuwer) moet staan hebben want anders zal het niet werken. 

3. WhatsApp treedt strenger op tegen WhatsApp nieuwsbrieven

WhatsApp gaat strenger optreden bij bedrijven die WhatsApp inzetten als nieuwsbrief of extra commercieel kanaal. Slecht nieuws voor ons dus want ook wij verzenden deze updates wekelijks via onze WhatsApp-zendlijst. Facebook, eigenaar van WhatsApp zegt dat de berichtenapp gemaakt is voor één op één communicatie en niet om berichten in bulk te versturen. Bedrijven en organisaties kunnen terecht bij WhatsApp Business voor professionele doeleinden.

Ook wil WhatsApp hiermee ‘fake news’ dat in massa wordt gedeeld via WhatsApp, tegengaan.

Vanaf december 19 wordt worden er effectieve straffen ingevoerd.

Goed of niet goed?

Voila, je bent weer WhatsApp up-to-date!

Over de schrijver