Na de Facebook update: wat is er nieuw op een Facebookpagina?
29 augustus 2018 

Na de Facebook update: wat is er nieuw op een Facebookpagina?

Facebook voert regelmatig updates uit om de werking van zijn platform te verbeteren. Een recente update zorgde voor een verandering in de lay-out van Facebookpagina’s. Dit nieuwe sjabloon moet ervoor zorgen dat bedrijven nog beter in contact kunnen komen met relevante mensen op Facebook. De nieuwe lay-out voegt belangrijke informatie over bedrijven toe zoals openingstijden, prijzen en menu’s. Zo kunnen mensen makkelijk in contact komen met het bedrijf.

Je hebt het wel – of misschien niet – gemerkt, maar deze update werd op 23 augustus automatisch doorgevoerd op alle Facebookpagina’s. Normaal gezien heb je hier ook een mail over gekregen.

Wat is er nieuw?

De nieuwe lay-out bij het plaatsen van een statusupdate ziet er zo uit:

  • V&A starten. Met deze functie stel je jezelf voor als bedrijf en kan iedereen vragen stellen. Het komt van het Engelse Q&A en de bedoeling hiervan is om interactie uit te lokken.
  • Tickets voor evenementen. Voeg een evenement toe en laat mensen doorklikken naar een evenementenpagina om tickets aan te kopen.
  • Routebeschrijving toevoegen. Voeg een routebeschrijving toe aan jouw post op Facebook. Wanneer mensen hierop doorklikken krijgen ze een digitale kaart te zien met de wegomschrijving naar jouw fysieke locatie.
  • Plaats een vacature. Nieuw op Facebook is dat je als bedrijf potentiële werknemers kunt aantrekken door een vacature te plaatsen.
  • Aanbieding/korting. Gebruik deze knop om een product of dienst – tegen korting – in de kijker te zeggen.
  • Lijst. Dit kun je vergelijken met een  ‘bucketlist’ met mogelijkheden die je graag wil voltooien. Bedoeling is dat mensen hierop reageren.

Ook bij het plaatsen van een nieuwe statusupdate zijn er nieuwe mogelijkheden:

Nu kan je er ook voor kiezen om foto’s/video’s toe te voegen aan het dagelijks verhaal op jouw pagina of content te delen op Instagram. Op Instagram kan je alleen maar foto’s en video’s posten en geen evenementen bijvoorbeeld.

Premiere?

Ook bij het opladen van een video heb je nieuwe functie namelijk ‘premiere’. Met deze functie kan je ervoor kiezen om bestaande content als live video uit te zenden:

Nog op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwigheden op sociale media? Wil je in een dagelijkse sociale media flow terecht komen en zo jouw bereik doen stijgen? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Omdat we hier veel vragen over krijgen hebben we een online  Sociale Media Inspiratie Traject uitgewerkt. Dit is een laagdrempelig online traject waarin je tips, tricks en inspiratie krijgt om zo jouw bereik te verhogen op sociale media. Updates en nieuwigheden ? Je bent de eerste die ze hoort met uitleg hoe het werkt! 👊

Over de schrijver