TamTam is meer dan digitale knipselkrant
01 november 2017 
in Nieuws

TamTam is meer dan digitale knipselkrant

Fruit. Yoghurt. Brood. Thee. Koffie. Ondanks deze ingrediënten is er bij een ontbijt meer nodig. Ten eerste wil je ontdekken wat er zich op het online dorpsplein van jouw gemeente afspeelt. Hoe denken ook opiniemakers over je gemeente? Vervolgens wil je ook weten hoe de eigen diensten op verschillende platforms aan bod komen. Tenslotte is het ook interessant om te zien wat in de kranten staat.

Deze info krijg je eigenlijk bij voorkeur in je mailbox (op je smartphone). Maar de TamTam is meer dan digitale knipselkrant: het biedt online een overzicht van wat er op het dorpsplein gebeurt. Noodzakelijke informatie voor beleidsmakers om hiermee aan de slag te gaan. Maar hoe krijg je die info binnen? Waar vind je trouwens die info?

Veel actoren doen hun zeg

Uiteindelijk weten beleidsmakers en andere actoren ’s morgens al best wat buiten wordt verteld. Wat hebben collega-politici over je stad op Twitter gezet? Is er vervolgens een speciaal onderwerp dat door inwoners op Facebook werd geplaatst? Zijn onze diensten de voorbije uren actief geweest op Instagram? Wat is er deze ochtend in kranten over onze gemeente verschenen? Ondanks het feit dat het gaat om verschillende actoren kan al die info worden gebundeld in één digitale knipselkrant, de TamTam. Dé moderne knipselkrant dit zowel print-, online- als sociale media bundelt. 

Bron van info is onuitputtelijk

Wanneer trefwoorden en tags juist en goed zijn ingesteld, biedt de TamTam een onuitputtelijke bron van info. Enerzijds brengt het de omgeving in je eigen organisatie binnen, anderzijds kan je hieruit veel leren. Je bezorgt vervolgens die TamTam elke ochtend aan je collega’s. Ook de leden van het college van burgemeester en schepenen kunnen die digitale knipselkrant in hun mailbox krijgen.

Niet alleen voor grote steden, ook voor kleine gemeenten

Omdat de TamTam belangrijke info bevat, is die niet alleen belangrijk voor grote steden. Uiteindelijk krijgen ook kleine gemeenten een bijzonder interessant werkinstrument in handen. Uiteindelijk is het belangrijk om inzicht te verwerven in wat in je gemeente leeft. En dat te gebruiken in de dagelijkse beleidsvoering.
Voor gemeenten tot 25.000 inwoners is er bovendien een interessante formule om hiermee aan de slag te gaan. 

TamTam is meer dan digitale knipselkrant

De TamTam stilt ’s morgens de digitale honger. Met deze polsslag, kan je vervolgens aan de slag. Want wie niet weet wat er buiten wordt gezegd, kan niet de juiste beslissingen nemen. We helpen je graag op weg. Daarna kan je zelf met de TamTam aan de slag en bereik je meer resultaat. Weten is de basis van goed beleid.

Over de schrijver