Socialemediaburo.be lanceert het gloednieuwe leerplatform Someflex
18 september 2018 

Socialemediaburo.be lanceert het gloednieuwe leerplatform Someflex

Op maandag 17 september heeft socialemediaburo.be op de Dag Van De Digitale Communicatie in het Vlaams Parlement het gloednieuwe leerplatform Someflex gelanceerd.

Someflex is een online leerplatform waarop je de meest actuele cursussen rond sociale media terug kunt vinden. Someflex richt zich op kleine en grote organisaties die het algemeen kennisniveau van de sociale media bij hun werknemers of leden op een hoger niveau willen brengen.

Iedereen binnen de organisatie

Sociale media zijn lang niet meer alleen een taak voor zij die de communicatieknoppen bedienen, maar het is een zaak van iedereen binnen de organisatie. Sociale media zijn enorm handige tools en zorgen ervoor dat we zowel binnen als buiten de organisatie met elkaar verbonden zijn. Communicatie, marketing, dienstverlening, reputatie, de mogelijkheden met sociale media zijn oneindig.

Handige tools, toch zijn er heel wat knelpunten: er is een gebrek aan capaciteit, aan tijd en aan middelen. Er is te weinig visie rond sociale media en het algemene kennisniveau over sociale media is laag, dat blijkt uit ons jaarlijks onderzoek naar het gebruik van sociale media. 10% van de mensen binnen een organisatie is al mee met sociale media, nu willen we ook vitaminen geven aan de 70% die interesse heeft hierin. 20% van de mensen binnen organisaties hebben geen interesse in sociale media en daar richten we ons dan ook niet op.

Up-to-date

In Someflex vind je up-to-date cursussen over de populairste sociale mediakanalen, de knoppen, de toepassingen, de strategie over hoe je kunt omgaan met sociale media en heel veel inspiratie. Helemaal online, waar en wanneer jij wil. Met veel video’s, tekst en screenshots.

Je kunt als organisatie, bedrijf, overheidsdienst, politie- of hulpverleningszone een abonnement nemen op Someflex. Met zo’n abonnement heeft iedereen binnen de organisatie een eigen login. Eén enkele prijs dus voor een onbeperkt aantal gebruikers.

In Someflex staat een mooi aanbod aan cursussen klaar, bovendien komen er op verschillende momenten nieuwe en geüpdatete cursussen en tips bij. De lessen zijn licht verteerbaar. Na 2 tot 3 minuten ben je door een les. Tussendoor houden we challenges en dagen we elkaar uit om op sociale media aan de slag te gaan. Een rangschikking met puntensysteem houdt bij wie actief is binnen de community, wie elkaar helpt en wie goed scoort bij de challenges.

Iedereen toegang binnen de organisatie

Wij lanceren het eerste Sociale-Media-Leerplatform voor alle medewerkers SOMEFLEX.

Met Someflex komen we op een kruispunt van noden in veel organisaties.

Enerzijds. De nood om als organisatie mee te zijn, alle mogelijkheden van sociale media te benutten, voor communicatie, participatie, dienstverlening, reputatie-management, inzetten van medewerkers als online ambassadeurs (employer-branding), rekrutreren…

Anderzijds. De snel veranderende wereld vraagt van HR- en personeelsdiensten om op een andere manier te kijken naar leren en ontwikkelen.
– Op naar een toekomstbestendig medewerkersbestand
– Een leven lang leren in de kennissamenleving
– De behoefte aan competentieontwikkeling is groter dan ooit.

De wijze waarop (sociale media) leren binnen organisaties wordt vormgegeven verandert. Sociale media is de zaak van iedereen binnen de organisatie.
Maar:
– Sociale media zijn heel uitgebreid
– Sociale media veranderen continu

Werknemers verlangen één overzichtelijke leeromgeving waarbinnen:
– Micro-leren centraal staat, daarom ‘snackable’ online lessen van max. 3 minuten.
– Zij de regie hebben over hoe, wat en wanneer ze leren.
– Altijd up-to-date online lessen beschikbaar hebben.

Someflex is een gloednieuw concept: Een modern online leerplatform met “snackable lessen” (max. 3 min.) over de verschillende sociale media voor iedereen binnen de organisatie. Met 1 abonnement kan iedereen in de organisatie onbeperkt en op eigen tempo bijleren. Het lessen-programma wordt continu uitgebreid en geüpdatet, via challenges en gamification stimuleren we een efficiënte en effectieve online micro-leren ervaring. Leren beperkt zich niet langer tot online of het klaslokaal alleen. Daarom bieden we ook een abonnement-variant aan met de mix van leervormen: online én klassikaal (workshops).

Klaar om uw medewerkers te inspireren met onze nieuwe leermogelijkheden?

We werkten twee formules uit: een basis-formule Flexonline met puur online dienstverlening. Bij de tweede formule, Flexplus, krijgen de organisaties die inschrijven naast de online service, ook ‘inhouse’ workshops en actieve rapportering van de vorderingen van de cursisten.

Benieuwd?  Klik hier voor meer informatie over Someflex! En ontdek ons Early-Bird-Voordeel.

In deze video zie je een sfeerbeeld van de lancering in het Vlaams Parlement.

Over de schrijver