Het nieuwe sociale netwerk Vero: een mix van Facebook en Instagram
02 maart 2018 

Het nieuwe sociale netwerk Vero: een mix van Facebook en Instagram

Er schittert een nieuwe ster aan de sociale mediahemel: Vero. Echt nieuw is deze niet, want Vero is al sinds 2015 te downloaden op je smartphone. Maar deze week kwam de app echter onder de aandacht omdat een aantal internationale sterren en BV’s hun weg vonden naar dit nieuwe sociale medium. Het resultaat? In nog geen 24 uur kreeg de app meer dan een miljoen downloads!

Het valt meteen bij heel wat jongeren in de smaak, omdat het een combinatie biedt van Facebook en Instagram: een traditionele stream met alle updates als tekst, foto en video, maar daarnaast ook mooie overzichtjes van enerzijds alle foto’s van je vrienden, en anderzijds alle links van je contacten, enzovoort.

Ook de stijl van de app valt in de smaak: de donkere kleuren met witte tekst en mooie visuele elementen zijn letterlijk een verademing als je vergelijkt met de andere sociale media.

Eerste miljoen gratis?

 

Daarnaast belooft Vero ook een sociale media-ervaring zonder reclame, en dat klinkt als muziek in de oren van de jongeren. Hoe Vero dan denkt geld te verdienen aan de app? Wel, op termijn zal de app betalend worden, maar de ontwikkelaars van Vero beloofden dat de eerste miljoen gebruikers voor altijd gratis de app zouden mogen gebruiken. De app is ondertussen echter al meer dan een miljoen keer gedownload en nog altijd kun je gratis een account aanmaken. Door het grote, plotse succes is de gratis-actie onbeperkt verlengd. Vanaf wanneer de app betalend zal zijn is dus vooralsnog niet duidelijk.

Aanbevelingen

Op Facebook kun je bepaalde films, boeken, muziek en tv-programma’s gaan liken, maar bij Vero kun je deze zaken ook gaan aanbevelen. In het handige menu kun je niet alleen alle foto’s van al je vrienden gaan raadplegen, je kunt er ook zien wat je vrienden allemaal aanbevelen. Heeft een van je vrienden recent een goed boek gelezen dat hij aanbeveelt? Je vindt het eenvoudig in het menu ‘boeken’. Hetzelfde voor films, muziek en plaatsen.

Vero kraakt alvast onder het succes. Het gaat zo hard, dat de servers bij momenten zelfs niet kunnen volgen. Ben jij er al bij?

Onze collega Bart mocht de werking van de app alvast uitleggen in het VTM Nieuws van afgelopen donderdag. Bekijk hieronder het filmpje.

Over de schrijver