Nieuw in Someflex: hoe adverteer je op Instagram?
18 maart 2019 

Nieuw in Someflex: hoe adverteer je op Instagram?

Elke week stellen wij graag de nieuwigheden voor in Someflex.

Vanaf deze week kan jij:
– leren adverteren op Instagram
– een gratis (freemium) tool kennen waarmee je jouw verschillende sociale mediakanalen kan beheren
– een tool kennen waarmee je jouw foto’s aanpast aan het specifieke formaat van elk sociale media kanaal
– leren hoe je zelf GIFS maakt

Leren adverteren op Instagram 

Instagram is ‘booming’ en steeds meer organisaties vinden hun weg naar deze gratis foto-en video app. De kans is ook héél groot dat hun (jonge) doelgroep hierop aanwezig is.  Instagram is het kanaal met het grootste groeipotentieel in 2019. Wil je graag leren werken met Instagram? De knoppen kennen? Jouw account optimaliseren om zo het gesprek aan te gaan met jouw doelgroep? Ook dit leer je in Someflex.

Waarom adverteren op Instagram?

Net zoals op Facebook werkt ook Instagram met een algoritme. Dit zorgt ervoor dat je niet alles ziet op Instagram. Door te adverteren kan je dit omzeilen. Daarnaast laat Instagram ook toe om volledig nieuwe mensen te bereiken op basis van demografische gegevens, locatie en interesses. Dit zorgt ervoor dat je – mits juiste afbakening – jouw doelgroep op Instagram bereikt, zowel op de Instagram tijdslijn als in Instagram Stories. 

Hoe je adverteert op Instagram leer je in Someflex .

Klik hier om naar de lessen te gaan.

Beheer jouw sociale mediakanalen met 1 tool

Waarom is dit handig? Omdat je één dashboard hebt waarop je al jouw sociale mediakanalen in beeld hebt. Dit is zeer tijdsefficiënt want zo hoef je niet elk sociale mediakanaal apart te openen om bijvoorbeeld berichten te publiceren. Ook zie je in één oogopslag op welk kanaal er berichten toekomen en kan je monitoren op hashtags.

Hoe je dit doet, leer je in Someflex waarin we een freemium tool uitleggen waarmee jij jouw sociale mediabeheer kan vergemakkelijken. 

Klik hier om naar de lessen te gaan.

Foto’s aanpassen aan sociale mediaformaat?

We kunnen alleen maar aanmoedigen om visuele content te maken om te delen op sociale media. Alleen is het belangrijk te weten dat elk sociale mediakanaal zijn eigen formaten heeft om – in dit geval afbeeldingen – op te laden.
Zo zal bijvoorbeeld een omslagfoto op Facebook een ander formaat hebben dan een profielfoto of een foto die je op de tijdlijn plaatst. 

In Someflex leer je een tool kennen waarmee je vanuit het juiste formaat start.
Je geeft dus aan wat het ‘doel’ van de foto is (bijvoorbeeld een omslagfoto). Hierdoor werk je direct in het juiste formaat. 

Klik hier om naar de lessen te gaan.

Vertel meer met een GIF

GIFS zijn een hele leuke manier om extra emoties te geven in een online conversatie of blogbericht. Ze zijn vaak leuk, luchtig en herkenbaar.

Maar wist je dat je ook zelf GIFS kan maken?

Echt? Vertel me meer!

Voila:

Zo kan je zelf gepersonaliseerde GIFS maken vanuit jouw organisatie.  

Wil je zelf ook GIFS leren maken en de mogelijkheden hiervan ontdekken?

Klik hier om naar de lessen te gaan.

Leden in de kijker

Deze week stellen we graag Stad Geel voor. Deze stad in de provincie Antwerpen  is gestart met Someflex en we wensen hen veel leerplezier en succes! 💪

Someflex is dé nieuwe manier van sociale media leren. In dit online leerplatform leer je aan de hand van snackable videolessen van 3 minuten bij hoe de verschillende sociale mediakanalen werken (how to).
Je krijgt tipstricks en inspiratie om creatieve content te maken en je blijft volledig up-to-date met nieuwe mogelijkheden. Daarnaast leer je wekelijks ook gratis apps en tools kennen om zelf content te maken en krijg je antwoorden op al jouw vragen! 

Elke maand kunnen Someflexers webinars volgen en in de Flexplus-formule komen we ook fysieke workshops geven in de organisatie.

Over de schrijver