Hoe werkt de Studio voor Makers op Facebook?
02 december 2019 

Hoe werkt de Studio voor Makers op Facebook?

Facebook heeft recent een nieuwe tool gelanceerd: de Creator Studio, of zoals die in het Nederlands heet, de Studio voor Makers. Maar hoe werkt die nu precies? En wat kun je ermee?

Berichten inplannen met de Creator Studio van Facebook

Het handige aan de Creator Studio van Facebook is dat je voortaan al je berichten op zowel Facebook als Instagram kunt inplannen vanuit één scherm. Dat heeft twee voordelen. Enerzijds kun je dus voortaan ook berichten inplannen op Instagram via je computer, maar anderzijds kun je meerdere pagina’s op Facebook én Instagram tegelijk beheren vanuit één scherm.

Maar hoe zit die Studio voor Makers nu precies in elkaar? En hoe koppel ik pagina’s en accounts aan deze Creator Studio van Facebook? Daar hebben we een aantal lessen over gemaakt. Je kunt deze vinden in Someflex.

Hoe maak ik berichten die blijven scoren?

Als je de knoppen van de sociale media van jouw organisatie bedient, dan ken je het wel: het is niet altijd even simpel om berichten te vinden die goed scoren. En waar blijf je al die inspiratie halen?

We hebben in Someflex een aantal nieuwe lessen online gezet boordevol tips om creatieve content te maken. Ooit al gehoord van een flatlay bijvoorbeeld? En wat doe je met je foto’s van een evenement? Wij bieden er ook een lijst boordevol conversatiestarters aan, want sociale media draait rond interactie en converseren.

Maak samen met ons je eindejaarsvideo tijdens onze video-challenge

We zijn in Someflex trouwens ook gestart met een nieuw initiatief: een video-uitdaging. Maak samen met ons in drie weken tijd een mooie eindejaarsvideo! We nemen je op sleeptouw, geven je tips rond het filmen zelf en de daaropvolgende montage. Het resultaat is een tof eindejaarsfilmpje waarbij je jouw fans en volgers een fijn Nieuwjaar kan wensen. Neem jij ook deel aan onze challenge? Neem dan zeker eens een kijkje op Someflex!

Over de schrijver