Hoe kan jij inhaken op sociale media tijdens het WK voetbal?
24 mei 2018 

Hoe kan jij inhaken op sociale media tijdens het WK voetbal?

Binnen enkele weken begint het WK voetbal 2018. Je hebt dus nog even tijd om na te denken over hoe je op sociale media inhaakt op het WK. Hieronder alvast enkele tips (check zeker ook onze video boordevol tips, helemaal onderaan dit blogbericht!):

Hou een pronostiek 

Daag jouw fans en volgers uit voor een online pronostiek. Laat hen de winnaar en de uitslag van de match voorspellen of vraag wie dit jaar wereldkampioen wordt? Bedenk ook een passende beloning voor de winnaar(s) van de wedstrijd!

TIP

Gebruik hiervoor Facebook Live. Toen België tijdens het EK 2016 het opnam tegen Italië hielden wij een Facebook Live waarin we onze fans en volgers vroegen wie ging winnen. De friet of de pizza? Onze pronostiek kon op heel wat reacties rekenen:

Ook gemeente Evergem hield een pronostiek op haar Facebookpagina 

Facebook, Twitter en Instagram hebben ook hun eigen poll-functie. Misschien is het ook een idee om die te gebruiken en zo een poll te houden over de uitslag van elke match?

Verslaggeving

Kijk je samen met jouw collega’s naar de wedstrijden van de Rode Duivels? Zorg dan zeker voor een sfeerfoto of video op sociale media en toon zo dat je samen met jouw collega’s als één blok achter de Rode Duivels staat!

Sterker nog. Waarom organiseer je geen ‘Rode Duivels Feestje’ in jouw organisatie? Nodig hierbij jouw klanten of inwoners uit en supporter samen voor de Rode Duivels. Dit is niet alleen heel leuk om te doen, maar bevordert ook het klantencontact en de community! Van plan om dit te organiseren? Maak dan zeker een evenement aan op Facebook.

Ben je een lokaal bestuur en toon je de matchen op groot scherm in jouw stad of gemeente? Communiceer dit via sociale media – maak hier bijvoorbeeld ook een evenement voor aan – en toon ook dat jouw inwoners goed aan het supporteren zijn. WE ARE BELGIUM!

Instagram Stories en Snapchat Stories lenen zich heel goed voor die live verslaggeving. Ga op zoek naar diehard Rode Duivels-fans in jouw organisatie en vraag of ze jouw Instagramaccount of Snapchataccount tijdens de matchen willen overnemen. Zo krijgen jouw volgers een unieke inkijk in de matchbeleving.

Hashtags

Vergeet jouw berichten niet te voorzien van de nodige hashtags. De officiele Rode Duivels hashtag is #redtogether. Bekijk zeker ook de officiële Rode Duivels-accounts op Twitter, Facebook en Instagram. De officiële WK hashtag is #worldcup18

Tijdens matchen ontstaan er spontane hashtags. Als België bijvoorbeeld tegen Panama speelt zal de hashtag BelPan waarschijnlijk trending zijn. Kijk of je zo ook aan het gesprek kunt deelnemen.

Creatieve content

Het WK voetbal leent zich ook altijd voor creatieve content. Zo worden de matchen door Studio Brussel voorspeld met hamsters:

Of wat vind je van deze inhaker met containers?

Wist je trouwens dat er dit jaar geen officieel WK-lied is van de Rode Duivels? Misschien leuk om samen met jouw organisatie een WK lied te maken?

Geef tips

Geef als organisatie tips en tricks over hoe mensen veilig een WK kunnen beleven. Een van de gadgets die je kunt kopen zijn de spiegelhoesjes voor de auto. PZ Geel, Laakdal en Meerhout gaf haar fans en volgers tips hoe ze die hoesjes correct aan hun spiegel kunnen hangen:

Nog meer tips en tricks vind je in deze video:

Hopelijk ben je wat geïnspireerd. Heel veel succes en supporter-plezier en onthoud: WE ARE SOCIALEMEDIABURO.BE

Over de schrijver