WhatsApp-to-date: Hoe nodig je mensen uit in jouw WhatsApp groep?
22 juni 2018 

WhatsApp-to-date: Hoe nodig je mensen uit in jouw WhatsApp groep?

Deze week zagen we enkele inspirerende voorbeelden passeren van hoe organisaties WhatsApp inzetten. We delen ze graag met jou in dit blogbericht. 

1. D-REIZEN lanceert wedstrijd via WhatsApp

D-reizen, een reisbureau uit Nederland, lanceert op 2 juli een wedstrijd via WhatsApp. Bedoeling is dat mensen zich verenigen in een WhatsApp-groep van 2 tot 8 personen. Gedurende 3 weken krijgen ze regelmatig opdrachten doorgestuurd die ze als groep uitvoeren tegen andere WhatsApp-groepen. Per opdracht krijgen ze punten en de WhatsApp groep die na 3 weken het meeste punten heeft wint een reischeque ter waarde van 1.200 euro.

Meer informatie over deze wedstrijd vind je hier. 

2. Mensen uitnodigen in een WhatsApp groep?

Groepen op WhatsApp zijn een heel populaire toepassing in de berichtenapp. Maar hoe voeg je mensen toe waarbij je hun telefoonnummer niet van hebt? Dit doe je via een ‘uitnodigingslink’ 

Belangrijk: om mensen te kunnen toevoegen moet je beheerder zijn

👉 Open chats

👉 Ga naar de groep waarbij je iemand wilt toevoegen

👉 Klik op de groepsnaam

👉 Scroll naar beneden en klik op uitnodigen voor groep via koppeling:

👉 Klik nu op de manier waarop je iemand wilt uitnodigen in jouw WhatsApp-groep:

Wanneer je op de QR code klikt kan de persoon die je wilt toevoegen aan de groep de code scannen om toegang te krijgen tot de WhatsApp groep.

Vijftig WhatsApp-groepen voor veiligheid Maastricht

In Maastricht zijn inmiddels vijftig wijkgebonden WhatsApp-groepen actief om de veiligheid in de eigen buurt te monitoren.

WhatsApp for business krijgt binnenkort een grote update

WhatsApp for business, de zakelijke variant van WhatsApp, werd begin dit jaar gelanceerd. De app richt zich op kleine en middelgrote kmo’s als een berichtenapp om nog beter te communiceren met hun klanten. De app is op dit moment alleen beschikbaar voor Android, maar de iOS versie is op komst. Net als verschillende nieuwe functies zoals een productcatalogus en een link met een webshop.

Wanneer de functies wordt uitgerold is nog niet duidelijk. Lees er meer over in de artikel. 

 

 

Voila, je bent terug volledig WhatsApp-to-date! tot de volgende!

Over de schrijver