Creatieve Instagram Stories maken? Enkele tips voor jou!
13 mei 2020 

Creatieve Instagram Stories maken? Enkele tips voor jou!

Instagram Stories worden steeds belangrijker en populairder. Stories (ook wel ‘verhalen’ genoemd) worden dan ook meer bekeken dan gewone posts. Velen onder ons nemen een foto, plaatsen die op hun Instagram Story en zetten er eventueel een tekstje of een GIF bij. Een goed begin, maar je kan ongelooflijk veel meer doen dan dat. De creatieve mogelijkheden om leuke Stories te maken zijn oneindig. Wij geven je graag al enkele tips om mee aan de slag te gaan. 

Stories op Instagram zien er vaak heel basic uit. Mensen posten er foto’s op, schrijven er wat tekst bij of ze maken een video of boomerang. Wat je misschien nog niet wist, is dat Instagram Stories echte kunstwerkjes kunnen worden. Je kan collages maken, tekenen met verschillende soorten kwasten, achtergronden kiezen en originele GIF’s toevoegen. Met tekst alleen kan je in een Instagram verhaal al ongelooflijk veel doen. Je kan verschillende lettertypes en kleuren combineren om zo tot heel originele Stories te komen.

WAAROM IS EEN CREATIEVE STORY ZO BELANGRIJK?

Als Instagram gebruiker swipe je aan een vrij hoge snelheid door alle Stories. Een Story wegtikken vooraleer je ze goed bekeken hebt, is dan ook snel gebeurd. Is je Story niet mooi of interessant genoeg? Dan word je koelbloedig weg geswipet. Het is dus zeer belangrijk om je volgers hun aandacht te trekken zodat je boodschap zeker tot bij hen komt.

Een originele, creatieve Story kan ervoor zorgen dat je de aandacht trekt en vasthoudt. Probeer een stijl te zoeken die goed bij je organisatie of onderneming past. Houden jullie van het visuele aspect? Zorg dan voor veel foto’s en GIF’s. Wil je eerder een boodschap brengen? Hou de foto’s dan wat achterwege en werk meer met tekst. Zolang je maar eens ‘anders dan anders’ doet. Als je volgers zien dat je tijd en moeite stopt in je Stories, dan zullen zij dat ook appreciëren en hun tijd nemen om je Instagram Stories te bekijken.

Wij geven een een online cursus over creatieve Stories en tonen je graag hoe je dit precies aanpakt en welke tools en apps je kan gebruiken. Kan je niet wachten tot donderdag of wil je al eens oefenen ter voorbereiding? Dan geven wij je hier al enkele tips en tricks om je Story tot het volgende level te brengen.

Check ter inspiratie even deze creatieve Stories voorbeelden.

TIPS & TRICKS

  1. Denk eerst na over wat je wil overbrengen 

Het is belangrijk om op voorhand goed te weten wat je eigenlijk wil vertellen en wat de belangrijkste boodschap is. Zo verlies je tijdens het maken van de Story je doel niet uit het oog.

  • Zorg voor aantrekkelijke foto’s 

Visueel moet je Story er goed uitzien, we weten allemaal dat een foto sneller de aandacht trekt dan tekst. Zoek dus eerst enkele foto’s uit die bij je boodschap passen. Neem zelf een aantal foto’s of zoek leuke afbeeldingen op Pinterest of een andere foto-databank.

  • Vertrek altijd vanuit je foto 

Het is belangrijk om altijd te starten met een foto en niet met tekst. Open je Instagram Story, voeg je foto toe en hup. Bewerken maar. Je kan de foto in- en uitzoomen en verplaatsen over het scherm. Eenmaal je de foto hebt gepositioneerd zoals jij dat wil, kan je nu verder je Story bewerken door tekst, doodles of GIF’s toe te voegen.

  • Wees creatief met tekst en lettertypes

Nu je een leuke foto hebt en weet welke kleuren je kan gebruiken is het tijd om tekst toe te voegen. Klik bovenaan voor de verschillende lettertypes. Typ je tekst en ga dan met je pipette (zie foto links) over de foto tot je een kleur vindt die past. Op het eerste zicht lijken er zeer weinig lettertypes beschikbaar. Toch kan je hier meer mee dan je zou denken. Bijvoorbeeld door verschillende lettertypes te combineren.

Ook een leuke inspiratietip is om twee keer dezelfde tekst te typen, het in een andere kleur te zetten en dan over elkaar te leggen. Zo creëer je een schaduweffect.

  • Teken en doodle erop los

Ja, je leest het goed. Tekeningen en doodles maken op je Instagram Story kan én mag zeker! Tekenen op je Stories lijkt misschien wat lastig in het begin, maar met wat oefening en geduld heb je het voor je het weet onder de knie. Klik op het teken-icoontje en kies de kwast die je leuk vindt. Met de balk aan je linkerkant kies je de dikte en onderaan de kleur. Teken lijnen, cirkels, stipjes rond je tekst of foto’s. Voor je het weet heb je zelf een leuk en creatief ontwerp gemaakt.

  • Voeg GIF’s, muziek of polls toe 

Wil je je Story echt tot een hoger niveau tillen? Klik dan op het smiley icoontje rechts bovenaan het scherm. Hier heb je nog eens ongelofelijk veel verschillende opties. De leukste? Muziek toevoegen. Klik op ‘muziek’ en zoek naar een tof liedje dat past bij je Story. Klik op ‘POLL’ om een vraag te stellen aan je volgers.

Zij kunnen vervolgens stemmen voor één van de twee opties. En onze absolute favoriet vind je onder ‘GIF’ om allerlei leuke bewegende beelden toe te voegen. Zoek je iets heel specifiek? Tik dan in de zoekbalk waar je naar op zoek bent.

NU IS HET AAN JOU!

Jullie beurt! Nog geen idee waar je moet beginnen? Geen paniek, wij zorgden alvast voor een aantal voorbeelden om jullie op weg te helpen. Zie hieronder/ hierboven een paar Stories die we zelf maakten met behulp van de teken- en schrijftools in Instagram. Nog meer inspiratie nodig? Neem dan een kijkje op ons Pinterestprofiel onder het bord ‘Instagram Stories’ voor een verzameling van de leukste en meest creatieve Instagram Stories. https://www.pinterest.com/Someflex/instagram-stories/

Over de schrijver