Zo maak je een back-up van je WhatsApp-berichten
16 november 2018 

Zo maak je een back-up van je WhatsApp-berichten

Tijd voor enkele updates uit WhatsAppland. Nam jij al een manuele back-up van jouw WhatsApp-berichten?

1. Zo maak je een back-up van je WhatsApp-berichten

WhatsApp en Google kondigden eerder een samenwerking aan die ervoor zal zorgen dat de vaak zware back-ups van je WhatsApp-verkeer niet langer bewaard zal worden op de gratis opslagruimte van 15 gb op Google Drive.

Belangrijk voor Android-gebruikers: wie het afgelopen jaar niet minstens één manuele back-up heeft gemaakt, speelt alle berichten automatisch kwijt sinds 12 november. Dat was begin deze week, maar volgens Trusted Reviews is het nog niet te laat om je oude chats alsnog te redden.

Manuele back-up maken?

Je gaat in het menu van WhatsApp naar ‘instellingen’, dan naar ‘chats’, en dan ga je naar ‘chat back-up’. Daar klik je op de groene knop om handmatig een back-up te maken. Het proces kan even duren. Je kan in het menu ook kiezen voor automatische back-ups. Wil je eveneens je video’s behouden, dan moet je daarvoor wel het overeenkomstige hokje aanvinken.

Overigens worden je back-ups niet versleuteld met een end-to-end encryptie, zoals WhatsApp dat wél doet met je chatverkeer in de eigen app. Wie gebruik maakt van Google Drive, kan dan ook best zijn/haar account afschermen met een sterk paswoord én met de twee-factor-authenticatie.

2. Datum prikken via WhatsApp?

Ken jij LouLou al? Dit is een app waarmee je – zonder een account te moeten aanmaken – een evenement aanmaakt en deelt met je vrienden via WhatsApp. Heel handig wanneer je data en evenementen wil delen met jouw vrienden.

3. Kijktip via WhatsApp? Of elke dag een tip wat je wil eten?

De volkskrant, een krant uit Nederland, lanceert een zendlijst waarmee ze gebruikers dagelijks een tip geven voor een lekker recept om te koken, gecombineerd met een kijktip op tv. leuk! Meer informatie hierover vind je hier.

4. WhatsApp krijgt QR-codes om contacten toe te voegen

WhatsApp lijkt een eigen QR-code te krijgen om sneller en makkelijker nieuwe contacten toe te voegen.

WhatsApp maakt nu eigenlijk vooral gebruik van het telefoonboek op je smartphone. Nieuwe contacten toevoegen kan ook via WhatsApp, maar dat was tot nu toe niet sneller, ook al weet WhatsApp welke nummers bij welke naam horen. Daar komt binnenkort verandering in, ontdekte WABetaInfo, dat in de testversies van WhatsApp zoekt naar nieuwe functies.

In zo’n testversie zit een optie om nieuwe contacten via QR-code toe te voegen. Gebruikers kunnen een eigen code genereren, of met hun camera de code van een ander scannen. Het bijbehorende contact wordt dan automatisch aan WhatsApp toegevoegd.

Zelf met WhatsApp aan de slag gaan?

Someflex ons online leerplatform met snackable sociale media videolessen van 3 minuten, bevat een volledig up-to-date online cursus WhatsApp.

Dit komt aan bod:

➡ Wat is WhatsApp en hoe werkt het?

➡ Van verzendlijsten tot groepen, wat zijn alle mogelijkheden?

➡ Wat is WhatsApp Business en hoe werkt het?

➡ Hoe implementeer je WhatsApp en WhatsApp Business in jouw communicatiestrategie?

➡ Wat zijn de do’s & don’ts

➡ Heel veel concrete voorbeelden & cases van organisaties die WhatsApp al inzetten

Voilà, je bent terug volledig WhatsApp-to-date.

Over de schrijver