#SOMEVVSGchallenge: ga live op sociale media en win een mooie prijs!
14 mei 2019 

#SOMEVVSGchallenge: ga live op sociale media en win een mooie prijs!

Wij dagen jou uit! Sinds een aantal jaar kan je live gaan op sociale media, en dat zorgt altijd voor heel veel interactie en bereik. Alleen… Er is nogal wat drempelvrees om live te gaan. Daarom dagen wij jou uit: ga live voor eind mei en win een mooie prijs!

Maar niet zomaar Live gaan

Oké, je kunt live gaan en je kunt live gaan. We dagen je uit om een meerwaarde te creëren met de live sessie (niet zomaar een sfeerbeeld live geven ofzo).

Maar wat doe je dan wel tijdens je live?
Wel, je kunt allerlei richtingen uitgaan, maar de ultieme uitdaging is een live Q&A, natuurlijk.
Live de binnenkomende vragen van je kijkers beantwoorden.

Je kunt ook tips geven, zoals in het voorbeeldje hieronder, waarbij een politie-agent tijdens de actie ‘1 Dag Niet’ inbraakpreventietips gaf aan de live-kijkers. Daarnaast kun je uiteraard ook gewoon live gaan om een thema of onderwerp te bespreken, veel gehoorde vragen te beantwoorden, een nieuw reglement uit te leggen aan je inwoners of het beleidsplan te duiden.

Enkele tips

We geven je graag enkele tips mee voor je live gaat.

  1. Zorg voor een goede internetverbinding als je live gaat. Wifi volstaat hier meestal niet, zorg voor een internetverbinding via de aloude kabel.
  2. Zorg voor een goede belichting en audio. Pas op voor tegenlicht en test op voorhand in een geheime Facebook-groep.
  3. Kondig je uitzending al goed aan en laat op voorhand al vragen binnenkomen.
  4. Denk goed na over het moment van uitzending. Start je uitzending niet tijdens de spits, als iedereen in de wagen zit, of als het etenstijd is.
  5. Wees niet bang! Struikel je over je woorden, struikel je met wat technische zaken, geen probleem, wat ‘professioneel gesukkel’ komt altijd sympathiek over.
  6. Zorg dat minstens één collega aanwezig is om de binnenkomende vragen te triëren, zodat je zelf niet al te veel afgeleid bent door de (soms vele) vragen die tijdens zo’n live binnenkomen.

Hoe deelnemen?

  1. Ga live! Voor eind mei!
  2. Vermeld de hashtag #SOMEVVSGCHALLENGE
  3. Deel de link van je livevideo op onder onze aankondigende video (klik hier).
  4. WIN! Wie deelneemt aan de praktijkdag sociale media van 4/6 krijgt een vermelding op het podium en anderen krijgen een Goodiebag!

Veel succes!

Over de schrijver