Deel je telefoonnummer via QR-code in WhatsApp
04 januari 2019 

Deel je telefoonnummer via QR-code in WhatsApp

Ook in 2019 blijven we jou up-to-date houden van nieuwigheden en inspiratie over WhatsApp:

1. Speel audioberichten achtereenvolgens af

Met de nieuwe WhatsApp-update die al werd uitgerold, wordt het mogelijk om jouw ontvangen spraakberichten in volgorde af te spelen. Alles wat je nog niet gehoord hebt, speelt zich netjes achter elkaar af. Zo ben jij weer op de hoogte!

2. Deel je telefoonnummer via een QR-code

Waar WhatsApp Web al gebruik maakt van een QR-code, is het vanaf nu ook mogelijk om je telefoonnummer door te sturen via deze feature. Je maakt een code aan, stuurt hem door naar mensen die hem nodig hebben en zij hebben zo al je gegevens die jij wil dat ze hebben. Bang dat de code in verkeerde handen terecht komt? Geen zorgen! Het is mogelijk om de code op afstand onbruikbaar te maken. Niks om je zorgen over te maken dus!

3. Facebook werkt aan eigen cryptomunt voor betalingen via WhatsApp

Het blockchainteam van Facebook is druk bezig om een cryptomunt te ontwikkelen waarmee gebruikers betalingen kunnen uitvoeren in WhatsApp Messenger. India wordt testland nummer één.

De Nederlandse krant De telegraaf maakte er deze video over:

4. Gemeenten Horebeke en Liedekerke starten een eigen buurtinformatienetwerk via WhatsApp

Steeds meer Vlaamse steden en gemeenten zetten WhatsApp in als buurtinformatienetwerk. In zo’n WhatsApp groep wordt  informatie tussen wijken uitgewisseld met als doel om verdachte activiteiten op te merken en buurtbewoners hierover te informeren. Vaak komen de initiatieven vanuit de wijk zelf maar in veel gevallen lezen de lokale overheden en politie ook mee. Een goed voorbeeld zijn de gemeenten Horebeke en Liedekerke, die onlangs met hun WhatsApp-buurtinformatienetwerk startten.

5. Ontvang verhalen over popmuziek via WhatsApp

Nieuw is de WhatsApp service die NPO Radio 2 (NL) op  Tweede Kerstdag gelanceerd heeft. Wanneer je je aanmeldt, ontvang je verhalen over geschiedenis van de popmuziek. Zo krijg je antwoord op vragen zoals: ‘Wie is eigenlijk die ‘Jude’ van The Beatles?’ en ‘Waarom heeft Gwen Stefani van No Doubt een nare smaak in de mond als ze denkt aan de opnames van ‘Don’t Speak’?’

De service is gratis en aan-en afmelden is eenvoudig

6. Belg verstuurde kerstwensen vooral via sociale media

Kerstkaartjes vielen ook dit jaar minder en minder in de brievenbus. We wensten onze vrienden en familie daarentegen massaal een vrolijk kerstfeest via WhatsApp, Facebook, Twitter of andere apps. Dat blijkt uit cijfers van de telecomoperatoren. Het dataverbruik rukt verder op en er werden opnieuw minder sms’jes verstuurd.

Verstuurde jij kerst of nieuwjaarswensen via WhatsApp?

Voilà je bent volledig WhatsApp-to-date!

Wil je graag deze updates ontvangen via WhatsApp? Schrijf je gratis in voor onze wekelijkse WhatsApp updates:

 

Over de schrijver