Nieuw in sociale medialand: voortaan kun je ook berichten verwijderen in Messenger
12 november 2018 

Nieuw in sociale medialand: voortaan kun je ook berichten verwijderen in Messenger

We hebben een aantal updates uit sociale medialand voor jou opgelijst:

Voeg nu ook polls toe aan je video op Facebook

Ben je nieuwsgierig naar wat de mensen vinden van je video? Of wat je volgers vinden van het onderwerp dat aan bod komt in je video? Dan kun je vanaf nu een poll toevoegen aan je video. Het enige wat je dient te doen is je video uploaden. Vervolgens zie je rechts een nieuwe optie staan: polls. Voeg daar je vraag of vragen toe!

Verwijder berichten uit Facebook Messenger-gesprekken

Je hebt het ongetwijfeld ook al meegemaakt: je verstuurt een bericht, maar je hebt er al snel spijt van. Door de bewoordingen, de manier waarop je iets zegt of gewoon omdat je spijt hebt van de boodschap zelf. Via WhatsApp kun je al langer berichten verwijderen, maar op Facebook Messenger kun je dat niet. Of althans: tot nog toe niet.

Want: sommige gebruikers kunnen sinds eind vorige week berichten verwijderen op Facebook Messenger. Twee voorwaarden: je dient het bericht binnen de tien minuten te verwijderen, daarna is het definitief verzonden. En ook belangrijk: de persoon naar wie je het bericht verzond moet ook over deze nieuwe update beschikken.

Je kunt een Messenger-bericht verwijderen door te blijven drukken op het bericht en vervolgens te kiezen voor de optie ‘Verwijderen‘. Heb jij deze update al?

Facebook lanceert nieuwe app om jongeren terug te lokken: Lasso

Dé app die momenteel echt goed scoort bij jongeren is TikTok, dat is de nieuwe naam voor Musical.ly. Facebook, die niet vies is van enig kopieerwerk, ziet er ook toekomst in en lanceert nu een gelijkaardige app: Lasso. De app, zo zegt Facebook, maakt het gemakkelijk om korte ‘viral’ video’s te delen waar kleine effecten in verwerkt zitten. Facebook probeert er de jongeren mee terug te lokken, die het stilaan maar zeker verloor in de loop van de voorbije jaren.

Elke week nieuwe updates en tips in je brievenbus? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief! 

Over de schrijver