Gemeente Evergem lanceert live-chat op hun website
09 mei 2018 

Gemeente Evergem lanceert live-chat op hun website

Gemeente Evergem kwam gisteren met een mooie nieuwe feature op de website. Ze hebben een heel mooie online frontoffice waar inwoners makkelijk vragen kunnen stellen via sociale media (Facebook, Twitter, Messenger, WhatsApp…). Ze lanceerden daar nu extra een live-chatfunctie op hun website bij.

Wanneer websitebezoekers met een vraag zitten dan kunnen ze die live aan een medewerker stellen tijdens de kantooruren.  Zo breiden ze hun online frontoffice heel mooi uit: vragen stellen aan de gemeente kan heel makkelijk via Facebook, Twitter, Messenger, WhatsApp en nu ook.. LIVEchat.

Evergem heeft als eerste gemeente zo’n uitgebreide online frontoffice.

Concreet ziet de chat-functie er zo uit:

Hoe werkt dit systeem? 

Gemeente Evergem werkt met OBI4wan, dit is een  monitoringstool waarmee je op basis van gerichte zoekopdrachten te weten komt wat mensen – online en offline – zeggen over bepaalde onderwerpen en thema’s. Daarnaast is de tool gebouwd om aan webcare te doen. Al jouw sociale mediakanalen worden gekoppeld aan de tool en zo haal je makkelijk alle berichten binnen die naar jou worden gestuurd.  Zo kun je alle berichten die binnenkomen op Facebook, Messenger, Twitter, Instagram, Linkedin tot zelf WhatsApp heel makkelijk afhandelen met meerdere collega’s. Zo werkt de live-chat ook. De Live-chat komt binnen in de vorm van een webcarestream. Zo kun je makkelijk de berichten – chatgewijs- afhandelen.

De Live-chat wordt ook gepersonaliseerd. Zo zal jouw naam gevraagd worden en lees je ook de naam van de medewerker achter de live-chat:

Nieuwsgierig? Neem zeker een kijkje op de website van gemeente Evergem

Klinkt OBI4wan ook interessant voor jouw organisatie? Wil je kennismaken van OBI4wan? Wij geven regelmatig GRATIS demo’s waarin we jou laten kennismaken met de mogelijkheden van deze tool. Interesse om net zoals gemeente Evergem samen met andere organisaties eerste stappen te zetten in het monitoren op sociale media? Dan is dit groepsaanbod zeker iets voor jou! Start met monitoren op sociale media en zet sociale media in om: te luisteren wat buiten leeft, webcare uit te bouwen, makkelijk te publiceren op alle kanalen, rapportages en omgevingsanalyses te doen.

Go Go gemeente Evergem, jullie zijn goed bezig toppers!

Over de schrijver