Snapchat zet in op Virtual Reality

geplaatst in: Nieuws | 0

Bekijk jij binnenkort je Snaps in 360° ?

Snapchat, de gratis foto-applicatie voor op de smartphone lanceert binnenkort een 360° extensie. Daarmee kunnen gebruikers snaps in 360° maken, versturen en ontvangen. De enige voorwaarde om zelf 360° snaps te versturen: Je hebt een 360° camera nodig die via wi-fi geconnecteerd is met jouw smartphone. Zo’n camera kan je voor een  €300 à €400 kopen. Deze nieuwe functie wordt momenteel in de Verenigde Staten in beta-versie getest.

Snapchat is one of the most popular AR social apps and is recognized for its social interactivity. 360-degree video is a great way for users to interact with a brand beyond putting a filter on their photo.”

snapchat

Ook lanceerde Snapchat onlangs de eerste 360° advertentie. Het was een korte video (10 sec) om de film ‘Don’t breathe’ te promoten. De volledige 360° video is niet te bekijken op Snapchat maar op een externe website.

Bekijk de volledige trailer hier op YouTube:

Snapchat is van plan om in de toekomst meer en meer op Virtual Reality in te zetten om hun gebruikers een volledige ervaring aan te bieden. Geef je een blik achter de schermen, dan doe je dit nu met een 360° blik. Dit is nieuw, en zal dus heel wat interesse en nieuwsgierigheid opwekken.

Wil je al eens met Virtual Reality aan de slag en dit testen zonder honderden euro’s te betalen? Probeer het dan even met de Google Cardboard! Dit kartonnen brilletje met twee lenzen kan je aan je smartphone bevestigen. Het is spotgoedkoop, enkele euro’s, en biedt je toch al een degelijke VR-ervaring.

 

vr-snapchat

 

Beeld je eens in welke mogelijkheden dit biedt voor jouw bestuur of organisatie. We kijken alvast uit naar de volgende stappen in dit verhaal en volgen het voor jou op de voet!

Deel deze content eenvoudig met jouw sociaal netwerk...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someoneBuffer this pagePrint this page